Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, hangi partiden seçildi?

Ankara'nın son yerel seçimde el değiştiren ilçelerinden birisi de Beypazarı olmuştu. Mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın memleketi de olan Beypazarı'nda yönetime Özer Kasap geçmişti.

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, hangi partiden seçildi?

Son yerel seçimde Ankara'nın 16 ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi bünyesine geçmişti. Bu ilçeşerden birisi olan Beypazarında 31 Mart Yerel seçimini yüzde 48,53'lük oy ile Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özer Kasap kazanmıştı. En yakın rakibi AK Partili Tuncer Kaplan'a yüzde 20 fark atan Kasap 5 yıl boyunca Beypazarı Belediye Başkanı olma hakkını elde etmişti.

görevinde 6 aylık bir süreyi geride bırakan Özer Kasap'ın asıl mesleği doktorluktur. Beypazarı Devlet Hastanesinde, yurt dışında da göre yapan Kasap gönüllü olarak Hac ve Umre dönemlerinde de hizmet vermiştir.

ÖZER KASAP'IN HAYATI

Dr. Özer Kasap, 1973 Beypazarı doğumludur. 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak, 1998 yılında mezun olmuştur. İlk görev yeri olan Bolu Dörtdivan Sağlık Ocağı’nda bir yıl hizmet ederek, 1999 yılında Beypazarı Devlet Hastanesi’ne tayin olmuştur.

Kasap, Sağlık Grup Başkan Vekilliği, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Başhekim Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 25 yıllık doktorluk görevine ara veren Kasap Mahalli İdareler seçimlerinde %48,53 oy oranı ile Cumhuriyet Halk Partisi'nden Beypazarı Belediye Başkanı seçilmiştir. Dr.Özer Kasap 1998 yılında hayatını birleştirdiği Hilal Kasap ile olan evliliklerinden bir kız, bir erkek olmak üzere iki evlada sahiptir.

51 yaşındaki Kasap 2028 yılına kadar özel bir durum olmadığı takdirde Beypazarı Belediye Başkanı olarak görevine devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER