Ankara'da brokoli hasat dönemi başladı!

Ankara'da Beypazarı ilçesinde mevsimlik işçiler, zor şartlara rağmen brokoli hasadına başladı.

Ankara'da brokoli hasat dönemi başladı!

Başkent Ankara'nın Beypazarı ilçesinde daha önce üretimi yapılan brokoli hasadına başlandı. Hasat sırasında mevsimlik işçiler epey zorluk çekmekteler. Üretimi kadar hasadı da zor olan brokoli için uygun sıcaklık 20-25 derece olurken Ankara'nın kavurucu sıcaklıklardan dolayı mevsimlik işçiler hasat sırasında zorluk çekmekteler.

Brokolinin özel bir şekilde yetiştirildiği ve sürekli olarak suya ihtiyaç olduğu göz önünde bulundurulursa brokoli işçiliği özellikle yaz aylarında çokça zorluk içermektedir.

ankaranin-bozkir-iklim-yapisina-ragmen-yetistirilen-brokolinin-001-001.jpg

İklim yapısına rağmen yetiştiriliyor

Bozkır iklim yapısına rağmen Başkent'te yetiştirilen brokolinin hasadı başladı.

Anakara'nın Beypazarı ilçesinde yetiştirilen ve sofralara sunulmak için beklenen brokoli, mevsimlik işçilerin kavurucu yaz sıcağındaki zorluklara rağmen başladığı hasada yoğun çaba gösteriliyor. Çiftçi Dursun Erdoğan, anavatanı İtalya olan brokolinin Ankara'da nasıl yetiştirildiğini İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı.

732333.jpg

"Düzgün bir yer hazırlığı yapıyoruz"

Sıcak şartlara rağmen brokoliyi nasıl yetiştirdiklerini belirten çiftçi Dursun Erdoğan, "Brokoli için öncelikle yer hazırlığı gerekiyor. Düzgün bir yer hazırlığı yapıyoruz. Sonrasında dikimi gerçekleştiriyoruz. Dikimi gerçekleştirdikten sonra da asıl macera başlıyor aslında. Bizim dikim yaptığımız dönem aslında zor bir dönem brokoli için. Brokoli bildiğiniz gibi işte yani kışlık bir sebze. Biz yaz döneminde hem dikimini hem de yetişen ürünlerin hasadını yapıyoruz. Bunun için oldukça zor bir süreçten geçiyor. Hava sıcaklığı yüksek olduğu için brokolinin istediği sıcaklık 20-23, hatta 25 derece. Ondan sonrası zorluyor brokoliyi aslında" açıklamasını yaptı.

SONRAKİ HABER