Ankara'da beklenen kar yağışı Beypazarı'nın yüksek kesimlerinde etkili oldu!

Başkent Ankara'da hava sıcaklıklarının düşeceği ve kar yağışının hakimiyet göstereceği duyurulmuştu. Kentte bir süre etkili olan sağanak yağışların ardından beklenen kar yağışının da Beypazarı ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olduğu bildirildi.

Ankara'da beklenen kar yağışı Beypazarı'nın yüksek kesimlerinde etkili oldu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre yurdun büyük bölümünde soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Hava sıcaklıklarının 6 ila 12 dereceye kadar düşeceğini belirten MGM, sağanak yağışlara ilişkin uyarılarda bulunurken vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

MGM tarafından yapılan hava durumu analizlerinin ardından Başkent Ankara'da beklenen soğuk hava dalgasının Beypazarı ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olduğu açıklandı. İlçede beklenen kar yağışının başlaması ile beraber ilk açıklamada da Karaşar Mahallesi Muhtarı tarafından yapıldı.

BEYPAZARI'NIN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞDI

Ankara'nın yüksek kesimlerinde kar yağıış etkili olurken Beypazarı ilçesinin yüksek kesimlerine kar yağdı. Beypazarı ile Bolu Kıbrıscık arasındaki kara yolunda, Ahlatlık ve Kumocağı geçitleri arasında karayolları ekipleri karla mücadelesini sürdürüyor. Çalışmalar sonunda kapalı mahalle yolunun bulunmadığı öğrenildi.

Ankara'da beklenen kar yağışı Beypazarı'nın yüksek kesimlerinde etkili oldu!

Karaşar Mahallesi Muhtarı Paşa Mehmet Gürlek, mahallesinin beyazlara büründüğünü belirterek, kar kalınlığının yer yer 10 santimetreye kadar ulaştığını söyledi. İlçede kar yağışı devam ederken Ankara'nın merkez kesimlerinde ise güneşli bir havanın hakim olması dikkati çekti. MGM tarafından yapılan hava durumu değerlendirmesine göre Ankara'da bugün güneşli ve 3 derece olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER