Ankara Büyükşehir Belediyesi Beypazarı seralarında üretime devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kente değer kazandıracak yatırımlarını sürdürüyor. Belediyenin yatırımları devam ederken Beypazarı ilçesinde kurulan seralarda da üretime devam edildiği kaydedildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beypazarı seralarında üretime devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beypazarı seralarında üretime devam ediyor - Ülkemizde tarımsal faaliyetlerin büyük bir önemi bulunuyor. Tarımsal ürün yetiştiriciliğinin yeri her geçen gün önem kazanırken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kente yatırım sağlayacak projelerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ANFA Genel Müdürlüğü'nün Beypazarı ilçesinde kurduğu seralarda üretilen tıbbi aromatik bitkiler, fideler ve mevsimlik çiçekler ile bir yandan uygun fiyatlarla üreticiye ulaştırılıyor.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi yerli üreticiyi destekleyen ve kent ekonomisine katkı sunan kırsal kalkınma projelerini sürdürüyor. Üreticiye ulaştırılan ürünler bir yandan da ‘Köyde Yaşayan Kadınları Destekleme Projesi’ kapsamında kadınların istihdam edilmesini sağlıyor. Beypazarı ilçesinde kurulan seralarda yaklaşık 4 aylık süreçte 9 milyondan fazla üretim yapılırken bu seralardan 32 çiçek firması ve 160 kadın yararlandı.

dso0222.jpg

ANKARA'DA İSTİHDAMA KATKI SAĞLANIYOR

İstihdama katkı sağlamak için yerli üreticilerden satın aldığı fideleri geliştirmeyi, yeni bitki yetiştirmeyi ve sözleşmeli üreticilerle ortak çalışma yapmayı amaçlayan ANFA Genel Müdürlüğü’nün Beypazarı ilçesinde hizmete açtığı seralarda üretim devam ediyor.

dso8393-i.jpg

Seralarda üretilen marul, biber ve domates fideleri ile top kadife, menekşe ve petunya yerli üreticiyle buluşturuluyor. 4 aydır üretim olan seralardan çıkan fideler uygun fiyatlarla yerli üreticiye ulaştırılırken Köyde Yaşayan Kadınları Destekleme Projesi kapsamında fidelerin bakımını yapıp büyüten kadınların da istihdamı sağlanıyor.

dso0244.jpg

Toplam fide kapasitesi 10 milyon olarak hedeflenen seralarda ise çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER