Ankara Beypazarı’nın yüksek kesimlerinde kar etkisini hissettirdi!

Bugün Ankara'nın Beypazarı ilçesinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışının gün içinde başlamasının ardından yoğun bir şekilde etkisinin hissedildiği ifade edildi.

Ankara Beypazarı’nın yüksek kesimlerinde kar etkisini hissettirdi!

Bu sene ülke genelinde olduğu gibi Ankara'da da kar yağışının beklenen seviyelerde yaşanmamasının ardından Ankara'da kar yağışının ne zaman şehir genelinde etkisini göstereceği merak konusu olmuştu. Sabah saatlerinde yapılan açıklamalara göre Ankara'nın Beypazarı ilçesinde kar yağışının başladığı, akşam saatlerine kadar da etkisini gösterdiği ifade edildi.

Konu hakkında merkezde de kar yağışını görüleceğine dair merak edilenlere Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yanıtlar verilirken, bugün sabah saatlerinden itibaren de Beypazarı beyaza büründü. Karla karışık yağan yağmurun ardından kar iyice etkisini gösterdi.

ANKARA BEYPAZARI BUGÜN BEYAZA BÜRÜNDÜ!

Beypazarı İlçesinin şehir merkezinde yağmur, yüksek kesimlerde de kar yağışının etkisini sürdürüyor. Karaşar Mahallesi ve çevresinde kar yağışının etkili biçimde sürerken ve Kirazyanı Mahallesi de beyazlara büründü. Sabaha karşı başlayan yağış Karagöl başta olmak üzere, Uşakgöl yaylası, kemerez yaylası, Kirazyanı yaylasında, yaylaları karla kapladı.

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yazın sıkça rastlanan yılkı atlarının karda karınlarını doyurmak üzere karı ayaklarıyla eşeleyerek ot bulmaya çalıştıkları görüldü. Önümüzdeki hafta içerisinde Ankara için kar yağışının da beklendiği ifade edilmiş oldu.

SONRAKİ HABER