ABB'nin yerli üreticiden aldığı ürünler caddeleri süslüyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yerli üreticiyi desteklemek amacıyla hayata geçirdiği projeler sayesinde kent ekonomisi canlanıyor. Bu çerçevede yerli üreticiden alınan ürünler de cadde ve sokakları süslemeye devam ediyor.

ABB'nin yerli üreticiden aldığı ürünler caddeleri süslüyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) cadde ve sokakları yerli üreticinin çiçekleri ile süslemeye devam ediyor. Kentte pek çok projeyi hayata geçiren ABB, yerli üreticiyi ve üretime olan desteklerini sürdürüyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın “Benim en büyük hayalim Ankaralı yerli üreticiyi zengin etmek” sözleriyle hayata geçirdiği projelerle Ankaralı üreticiler desteklenirken aynı zamanda ABB de tasarruf ediyor.

ABB Başkanı Yavaş’ın göreve gelmesiyle ithal bitki devrinin sona erdiğini duyuran ABB kaynakları, ANFA Genel Müdürlüğü hem "Sözleşmeli Üreticilik Modeli" kapsamında hem de kendi öz kaynaklarını kullanarak bitki üretiyor.

YERLİ ÜRETİCİDEN ALINAN ÜRÜNLER CADDELERİ SÜSLÜYOR

ABB Başkanı Yavaş'ın 2019 yılında göreve gelmesiyle birlikte ithal bitki devrinin sona erdiği, istihdama katkı sağlamak için yerli üreticilerden satın aldığı fideleri geliştiren, köyde yaşayan kadınlarla birlikte yeni bitki yetiştiren ve sözleşmeli üreticilerle ortak çalışma yapan ANFA Genel Müdürlüğü, Beypazarı ilçesine kurulan 2 dev serada da kendi bitkisini yetiştiriyor.

ABB'nin yerli üreticiden aldığı ürünler caddeleri süslüyor!

Ankara ekonomisine katkı sağlamak, Ankaralı üreticileri üretime teşvik etmek için birçok kırsal destek uygulamasını hayata geçiren ABB, ‘Sözleşmeli Üreticilik Modeli’yle Ankaralı çiçek üreticilerine destek sunmaya devam ediyor. Bu çerçevede ANFA Genel Müdürlüğü şimdiye kadar sözleme imzaladığı 82 çiçek üreticisinden aldığı 9 milyon 742 bin 400 top kadife ve menekşeyle Ankara geneli süsleniyor.

ABB'nin yerli üreticiden aldığı ürünler caddeleri süslüyor! - Resim : 2

ANFA Genel Müdürlüğü tarafından "Köyde Yaşayan Kadınları Destekleme Projesi" kapsamında da kırsal kesimde yaşayan kadınlara geri alım garantili ücretsiz fide ve tohum veriliyor. Projeden yararlanan kadınlara gübre desteği de verilirken fidelerin haftalık bakımları ANFA tarafından yapılıyor.

ABB'nin yerli üreticiden aldığı ürünler caddeleri süslüyor! - Resim : 3

Yetiştirilen bitkileri piyasa değerinin altında satın alan ANFA, tasarruf sağlıyor. Ankara'da üretim ve üreticiye verilen destekler devam ederken söz konusu programları kapsamında üretici de ABB ve ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER