ABB ve Beypazarı Belediyesi destekleriyle Şehit Jandarma Astsubay Çil için çeşme yaptırıldı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 8 yıl önce Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan astsubayın ailesi tarafından çeşme inşa ettirildi. Çeşmenin inşasına ABB ve Beypazarı Belediyesi de destek verdi.

ABB ve Beypazarı Belediyesi destekleriyle Şehit Jandarma Astsubay Çil için çeşme yaptırıldı

Ankara'nın Beypazarı ilçesi Saray Mahallesi'nde yaşayan baba Ali Çil, 2016 yılında 29 yaşında şehit olan oğlu Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil'in anısını yaşatmak için Dereli Mahallesi yolundaki Toluca mevkisinde çeşme yaptırdı.

Beypazarı'nda doğup büyüyen 8 yıl önce Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Çil'in ailesi tarafından inşa ettirilen çeşmenin yapımına Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Beypazarı Belediyesinin de destek verdiği öğrenildi.

BEYPAZARI'NDA ŞEHİT JANDARMA ASTSUBAY SEÇKİN ÇİL'İN AİLESİ ANISINI YAŞATMAK İÇİN ÇEŞME YAPTIRDI

Baba Çil, belirlenecek tarihte çeşmenin açılışını yapacaklarını belirterek "Çeşmenin çevresi parke taşı ile kaplandı. Çok tazyikli suyumuz mevcut ve su dağdan geliyor.

ABB ve Beypazarı Belediyesi destekleriyle Şehit Jandarma Astsubay Çil için çeşme yaptırıldı

Alanda bir kameriye bulunuyor. En önemlisi şanlı bayrağımız, alana diktiğimiz gönderde dalgalanıyor. Şehit oğlumun çeşmenin üzerinde fotoğrafı ve nerede şehit düştüğü, şeceresi bulunuyor.'' açıklamasına yer verdi.

ABB ve Beypazarı Belediyesi destekleriyle Şehit Jandarma Astsubay Çil için çeşme yaptırıldı - Resim : 2

Baba Çil, açıklamasının devamında ''Bin oğlum da olsa bu vatana helal olsun. Bu vatan toprakları öyle kolay bir şekilde bize vatan olarak armağan edilmedi.

ABB ve Beypazarı Belediyesi destekleriyle Şehit Jandarma Astsubay Çil için çeşme yaptırıldı - Resim : 3

Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi. Baba Çil ayrıca gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşmenin inşasında kendilerine yardımcı olan Ankara Büyükşehir ve Beypazarı belediyelerine teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER