Ankara'nın Bala ilçesinde Flake Yem Üretim Tesisinin inşası devam ediyor

Ankara2ya yeni yatırımlar kazandırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ankara'nın Bala ilçesinde Flake Yem Üretim Tesisinin inşasının da devam ettiği açıklandı.

Ankara'nın Bala ilçesinde Flake Yem Üretim Tesisinin inşası devam ediyor

Ankara'nın Bala ilçesinde Flake Yem Üretim Tesisinin inşası devam ediyor - BaşkentAnkara'da ilçe belediyelerinin çalışmaları kapsamında pek çok yatırım kazandırılıyor. Başkent gelişmeye devam ederkenAnkara'nın Bala ilçesinde Flake Yem Üretim Tesisinin inşasının da sürdüğü bildirildi.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM TAKİP ET

Bala Belediyesi tarafından da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre Bala Bahçekaradalak yol ayrımında inşaatı süren tesisin yüzde 40'ı tamamlandı.

ekran-goruntusu-2023-08-23-174924.png

MISIRDAN FLAKE YEM ÜRETİLEBİLECEK

Flake Yem Üretim Tesisinin hizmete girmesinin ardından Bala ve çevre ilçelerde üretilen arpa, yulaf ve mısırdan flake yem üretilebilecek.Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteği ile belediye tarafından 500 metrekare kapalı alanda kurulacak tesiste saatte 10 ton yem üretimi gerçekleştirilebilecek. Tesisle birlikte tarım işletmelerinin ürettiği tahılın kalitesi artıracak ve hayvancılık işletmelerinin yem giderlerinde de yaklaşık yüzde 50'ye varan tasarruf sağlanacak.

ekran-goruntusu-2023-08-23-174917.png

Açıklamada görüşlerine yer verilenBala Belediye Başkanı Ahmet Buran, ilçeye yeni eserler kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Tarımın temelini oluşturan toprağımızın bereketini değerlendirerek sürdürülebilir bir tarım anlayışını benimsiyor, çalışmalarımızı bu kapsamda sürdürüyoruz. Bala Flake Yem Tesisimiz ilçemize, Ankara'mıza hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Öte yandan Ankara'da çeşitli ilçe belediyelerince yatırımlar da hız kesmeden devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER