Ankara Büyükşehir Belediyesi Pamir Yavuz Ozantürk Otokros Yarışına ev sahipliği yaptı

Ankara'da çeşitli spor etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen “Pamir Yavuz Ozantürk OtokrosYarışı”na Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaparken yarışlar da nefes kesti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Pamir Yavuz Ozantürk Otokros Yarışına ev sahipliği yaptı

Ülkemizde gerçekleştirilen çeşitli spor dallarına ait faaliyetler vatandaşların yakın takibinde yer alıyor. Başkent Ankara, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından düzenlenen “Pamir Yavuz Ozantürk OtokrosYarışı”na ev sahipliği yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) destekleri ile gerçekleştirilen otokros yarışına, ısınma turlarının ardından 4 kategoride 17 sporcu katıldı.

Cumhuriyet'in 100. yılında “Pamir Yavuz Ozantürk Otokros Yarışı”na ev sahipliği yapan ABB, Ankara'nın Bala ilçesinin Beynam bölgesinde hazırlanan pistte yarışan birbirinden ünlü 17 ralli pilotu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Bolu’da gerçekleştirilecek “100. Yıl Rallisi” öncesinde kendilerini sınadı. Ralli pilotları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Bolu’da düzenlenecek “100. Yıl Rallisi” öncesinde kendilerini denemek için önemli bir fırsat buldu.

OTOKROS YARIŞI NEFESLERİ KESTİ

ABB tarafından hazırlanan ve zorlu virajlardan oluşan 1,2 kilometrelik pistte, pilotların hem rakipleriyle hem de zamanla olan mücadelesi nefesleri kesti. ANOK Başkanı Sinan Çetin, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaklaşık 3 ay süren yoğun bir çalışmanın ardından pistin hazırlandığını belirterek “Mansur Başkan’ımız bize verdiği destekleriyle Türkiye şampiyonasını Ankara'ya kazandırmak ve spor turizmini artırmak için elimizden geleni yapıyoruz.

ihs-3500.jpg

Pistimizin çizimlerini ve yapısını da sporcularımız çok beğendi. Geçen sene burada gerçekleştirilen EnduroGP ile ATV GP şampiyonasında da 2022 yılının en iyi parkuru seçildi.

ihs-panorama.jpg

Verdikleri destekten dolayı Mansur Başkan’ımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

ihs-3166.jpg

Bu sene yaşamını yitiren Ankaralı Rallici Pamir Yavuz Ozantürk’ün anısına düzenlenen otokros yarışının 1'ncilik kategorisini Fiat Palio’suyla Kubilay Ersin Türkmen, 2'ncilik kategorisini Peugeot 106’sıyla Sinan Yardımedici, 3'üncülük kategorisini Fiat Egea’sıyla Berkay Erdoğan, 4'üncülük kategorisini ise Mitsubishi Lancer Evo’suyla Okan Tanrıverdi kazandı.

ihs-3003.jpg

Haberankara.com

SONRAKİ HABER