Ayaş'ın nesi meşhur, gidince ne alınır ve ne yenir?

Ayaş, Ankara'nın en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunuyor. Bunun ile birlikte Ayaş'a ziyarette bulunacak birçok vatandaş ise neyin meşhur olduğunu araştırmaya koyuldu.

Ayaş'ın nesi meşhur, gidince ne alınır ve ne yenir?

Ankara'nın en çok ziyaret edilen bölgeleri arasında Ayaş yer alıyor. Bunun ile birlikte Ankara'nın Ayaş ilçesinde neyin meşhur olduğu merak ediliyor. Ayaş'ı ziyarette bulunacak olan vatandaşlar bu soruya cevap arıyor.

Sağlık turizmin en çok yapıldığı ilçelerden biri olan Ayaş, şifalı suları ile de gerek yerli gerek ise yabacı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Bunun ile birlikte gezilecek yerleri dışında özellikle Ayaş'ta nelerin meşhur olduğu da merak ediliyor.

ayas1.jpg

Ankara'nın en çok ziyaret edilen ilçesi Ayaş domatesi ile meşhurdur. Özellikle kimi pazar yerleri ve marketlerde Ayaş domatesi satılıyor. Ayaş domatesi gerek tadı gerek ise ilaçsız yetiştirilmesi ile çok seviliyor.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

Ayaş'ta domates dışında kiraz ve dutta meşhurdur. Ayrıca Ayaş'ın kendine has yaptığı kır pidesi de yine ziyarette bulunan kişiler tarafından çok seviliyor.

SONRAKİ HABER