Ankara'nın tescilli Ayaş domatesi ne zaman çıkar, fiyatı ne, tohumu nereden alınır?

Ankara'nın AB coğrafi işaret tescilli Ayaş domatesi, yiyenlere parmak ısırtırken kıpkırmızı rengiyle de göz dolduruyor. Pek, Ayaş domatesi ne zaman çıkar, fiyatı ne, tohumu nereden alınır?

Ankara'nın tescilli Ayaş domatesi ne zaman çıkar, fiyatı ne, tohumu nereden alınır?

Ankara'nın Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescilli Ayaş domatesi, ince kabuğu ve sulu sulu lezzetiyle yiyenlere parmak ısırtıyor.

Ankara'da, 1960'lı yıllardan beri yetiştirilen Ayaş domatesi, iri yapılı, oldukça etli ve sulu sulu bir lezzet sunuyor.

AYAŞ DOMATESİ NE ZAMAN ÇIKAR?

Ankara'nın tescilli Ayaş domatesi ne zaman çıkar, fiyatı ne, tohumu nereden alınır?

Kış aylarından itibaren hazırlığı yapılan ve Ağustos sonuna doğru tezgahlarda yerini alan Ayaş domatesi, pembe - kırmızı rengiyle göz doldururken iki ayrıldığında meyve etindeki kırağı şeklindeki beyazlıklarla da standart domateslerden farklılık gösteriyor.

Ayaş domatesi, iri yapılı olması nedeniyle 250-300 gram ağırlığında geliyor.

AYAŞ DOMATESİ FİYATI NE?

Ankara'nın tescilli Ayaş domatesi ne zaman çıkar, fiyatı ne, tohumu nereden alınır? - Resim : 2

Ayaş domatesinin kilosu şu anda 28 liraya satılıyor. Ancak yeni sezon fiyatlarıyla ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor. Yeni sezonda fiyatların değişmesi bekleniyor.

AYAŞ DOMATESİ TOHUMU NEREDEN ALINIR?

Ayaş domatesi tohumu, online olarak internet üzerinden satışa sunuluyor. Ayaş domatesi tohumu satın almak isteyenler çeşitli internet siteleri üzerinden tercihlerini kullanabiliyor.

Ayrıca, Ayaş'ta bulunan çeşitli fidanlıklarda da Ayaş domatesi tohumu satılıyor. AB coğrafi işaret tescilli Ayaş domatesi, yiyenlere lezzet şöleni oluşturmaya devam ederken yaz aylarında Ankaralıların en çok tercih ettiği domates çeşidi olmaya da devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER