Ankara'da Ayaş'ta büyük yıkım başladı! Ayaş Belediyesi kaçak yapıların yıkımına başladı

Başkent Ankara'da kaçak yapılaşma ile mücadele sürüyor. Ankara'nın Ayaş ilçe belediyesi izinsiz inşa edilen yapıları yıkım çalışmalarına başladı.

Ankara'da Ayaş'ta büyük yıkım başladı! Ayaş Belediyesi kaçak yapıların yıkımına başladı

Ankara'da Ayaş'ta büyük yıkım başladı! Ayaş Belediyesi kaçak yapıların yıkımına başladı - Ülkemizde kaçak yapılaşmanın önüne geçmek üzere çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Kaçak yapılaşma ile mücadele kapsamında izinsiz yapılan pek çok taşınmazın yıkımı belediye ekiplerince gerçekleştirilmeye devam ediyor. Ankara'nın Ayaş ilçesinde tarım arazisine izinsiz inşa edilen yapılar için de harekete geçildi.

AYAŞ'TA 23 YAPI BELEDİYE EKİPLERİNCE YIKILDI

Ayaş Belediyesi ekiplerince Bayram Mahallesi'nin Kayabaşı mevkiinde 14, Tekke Mahallesi'nin Karakoyunlu mevkiinde de 9 olmak üzere toplam 23 kaçak yapı tespit edildi. Fen İşlerine Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 aylık dönemde izinsiz inşa edilen bu yapıları iş makineleri yardımıyla yıktı.

aa-20230725-31760577-31760576-ayasta-izinsiz-insa-edilen-yapilar-yikildi.jpg

Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilçe genelinde "hobi bahçesi" adı altında yüzlerce yapı inşa edildiğini belirterek, "İnşa edilen ve edilmekte olan yapıları kimsenin gözünün yaşına bakmadan yıkacağız." ifadesine yer verdi.

Ankaralılar bu adresteTIKLA HABER ANKARA'YI INSTAGRAM'DAN TAKİP ET

aa-20230725-31760577-31760570-ayasta-izinsiz-insa-edilen-yapilar-yikildi.jpg

HOBİ BAHÇESİ SATIŞLARINA DİKKAT

Ayaş Belediye Başkanı Demirbaş, vatandaşları "hobi bahçesi" adı altında yapılan satışlara ilişkin vatandaşları uyardı.

aa-20230725-31760577-31760568-ayasta-izinsiz-insa-edilen-yapilar-yikildi.jpg

Ayaş Belediye Başkanı Demirbaş, vatandaşlara, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Valilikten gelen talimatlar ve CİMER'e gelen şikayetler doğrultusunda hobi bahçelerine yapılan yapıların hepsini yıkmaya devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Vatandaşlarımız hobi bahçelerini almasınlar, kandırılmasınlar, onları uyarıyoruz. İlçemizde tarım alanlarından rant elde edenlere, tarım alanlarımızı yok etmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz." sözleri ile seslendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER