TFF, MKE Ankaragücü'nü yine PFDK'ya sevk etti!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği bu haftanın disiplin sevklerini açıklarken MKE Ankaragücü yine PFDK’ya sevk edildi.

TFF, MKE Ankaragücü'nü yine PFDK'ya sevk etti!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği hafta sonunda oynanan karşılaşmalardan dolayı disiplin sevklerini gerçekleştirildi. Hakem ve gözlemci raporlarına göre yapılan bu sevkler ile beraber kulüpler veya kişilerin cezalandırılmaları isteniyor. Futbol Disiplin Talimatı uyarınca gerçekleştirilen bu sevkler arasında Trendyol 1. Lig’deki Ankara temsilcilerinden MKE Ankaragücü de yer aldı.

BAŞKENT EKİBİ YİNE PFDK’YA SEVK EDİLDİ

Son haftalarda yapılan disiplin sevkleri incelendiğinde MKE Ankaragücü sürekli sevki yapılan takımlar arasında yer alıyor. Bu sevklerin tamamı da taraftarların “çirkin ve kötü tezahüratı” gerekçesi ile gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede hafta sonunda oynanan Bandırmaspor – MKE Ankaragücü maçından dolayı Başkent ekibi yine PFDK’ya sevk edildi. MKE Ankaragücü’nün yapılan bu sevki hakkında PFDK’dan karar çıkacak.

TFF Hukuk Müşavirliği yapılan bu sevki şu şekilde açıkladı:

“MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü’nün 28.09.2024 tarihinde oynanan TEKSÜT BANDIRMA SPOR - MKE ANKARAGÜCÜ Trendyol 1. Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

TARAFTARA YİNE CEZA GELEBİLİR

PFDK’dan çıkacka olan karar şimdiden merak edilirken daha önce verilen cezaların bir benzerinin daha uygulanabileceği değerlendirmesi yapılıyor. Bu gerçekleşirse Bandırmaspor maçındaki taraftarların elektronik biletleri bir sonraki deplasman maçı için iptal edilebilecek. Ayrıca MKE Ankaragücü’ne de küçük miktarlı bir para cezası gelebilir.

Öte yandan PFDK’ya yapılan sevklerde bir Ankara takımı daha yer aldı. Etimesgut Belediyespor da “talimatlara aykırı hareket” gerekçesi ile TFF Hukuk Müşavirliği takımında PFDK’ya sevk edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER