TFF Hukuk Müşavirliği MKE Ankaragücü'nü PFDK'ya sevk etti!

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından hafta sonunda oynanan karşılaşmalara dair sevkler yapılırken MKE Ankaragücü de PFDK’ya sevk edildi.

TFF Hukuk Müşavirliği MKE Ankaragücü'nü PFDK'ya sevk etti!

TFF Hukuk Müşavirliği hafta sonunda oynanan karşılaşmalara dair sevkleri açıkladı. TFF’nin resmi internet sitesinden ilan edilen sevklere göre Ankara temsilcisi MKE Ankaragücü de PFDK’lık oldu. PFDK’ya yapılan tüm sevkler açıklanırken MKE Ankaragücü’nün neden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildiği de belli oldu.

ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT SEVKİ!

Sakaryaspor maçında MKE Ankaragücü taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulundukları gerekçesi ile Başkent ekibinin PFDK’ya sevki yapıldı. MKE Ankaragücü’nün dosyası Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca görüşülerek karara bağlanacak. Büyük bir ihtimal ile MKE Ankaragücü’ne PFDK’dan ceza çıkacak. Bu cezanın ne olacağına ise PFDK üyeleri karar verecek.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MKE Ankaragücü’nün PFDK’ya sevkinin yapılmasının ardından sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. TFF’de uygulanan sistem gereği Hukuk Müşavirliği sevkleri gerçekleştiriyor ve kulüpler de tercih ederler ise bu sevkler ile alakalı olarak savunma veriyorlar. Sonrasında ise PFDK’da dosya ele alınıp hüküm veriliyor. Ceza verilecekse veya cezaya gerek yok ise bu karar genellikle Perşembe günleri açıklanıyor. MKE Ankaragücü’nün de ceza alıp almayacağı bu hafta Perşembe günü açıklanmış olacak.

DEPLASMAN TARAFTARLARINA CEZA GELMİŞTİ!

MKE Ankaragücü’nün deplasmanda oynadığı Karagümrük maçında da aynı gerekçe ile PFDK’ya sevki yapılmış ve PFDK’dan karar çıkmıştı. Kulübe herhangi bir ceza gelmezken Karagümrük maçında deplasmanda olan taraftarların bir sonraki deplasman maçında elektronik biletlerinin bloke edilmesi karar verilmişti. Karagümrük maçına giden MKE Ankaragücü taraftarları bu hafta sonu oynanacak olan Teksüt Bandırmaspor – MKE Ankaragücü maçına giriş yapamayacaklar.

SONRAKİ HABER