PFDK'dan MKE Ankaragücü'ne "çirkin ve kötü tezahürat" cezası

Profesyonel futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından MKE Ankaragücü’ne geçtiğimiz hafta oynanan Yeni Malatyaspor karşılaşmasından dolayı verilen cezalar belli oldu.

PFDK'dan MKE Ankaragücü'ne "çirkin ve kötü tezahürat" cezası

TFF Hukuk Müşavirliği, Trendyol 1. Lig’de geçtiğimiz hafta oynanan Yeni Malatyaspor – MKE Ankaragücü karşılaşmasından dolayı Başkent ekibini PFDK’ya sevk etmişti. Bu sevkin gerekçesi ise taraftarların “çirkin ve kötü tezahüratı” olarak gösterilmişti. Bugün PFDK toplantı ve MKE Ankaragücü’nün sevki ile ilgili olarak karar verdi.

BAŞKENT EKİBİNE VERİLEN CEZA BELLİ OLDU

Futbol Disiplin Talimatı üzerinden yapılan değerlendirmede MKE Ankaragücü’nün dosyası değerlendirilerek verilen ceza TFF’nin resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Buy çerçevede MKE Ankaragücü kulüp olarak 30.000 TL para cezasına çarptırıldı. Bunun açıklaması ise ihlalin bu sezon 2. defa gerçekleştirilmesi şeklinde açıklandı.

MKE Ankaragücü’nün dosyasından taraftarlara da bir ceza çıktı. Buna göre Yeni Malatyaspor maçında Misafir Tribün 407 blokta bulunan sarı lacivertli taraftarlar ilk deplasman maçına giriş yapamayacaklar. MKE Ankaragücü’nün ev sahibi olduğu Kocaelispor maçında bu cezanın bir hükmü olmayacak.

TFF'DEN AÇIKLAMA YAPILDI!

PFDK’nın MKE Ankaragücü’ne vermiş olduğu ceza şu şekilde açıklandı:

“MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, 18.10.2024 tarihinde oynanan YENİ MALATYASPOR-MKE ANKARAGÜCÜ Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN 407 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.”

MKE Ankaragücü bundan sonra herhangi bir deplasman maçında “çirkin ve kötü tezahürat” gerekçesi ile PFDK’ya sevk edilirse Futbol Disiplin Talimatı hükümlerince kulübe verilen para cezasında artırıma gidilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER