PFDK'dan MKE Ankaragücü'ne ceza üstüne ceza!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından MKE Ankaragücü’ne veriler cezalar açıklanırken Başkent ekibine adeta ceza yağdı.

PFDK'dan MKE Ankaragücü'ne ceza üstüne ceza!

Geçtiğimiz hafta sonunda oynanan MKE Ankaragücü – Adanaspor karşılaşmasının ardından TFF Hukuk Müşavirliği tarafından MKE Ankaragücü PFDK’ya sevk edilmişti. Yapılan sevk ile alakalı olarak bugün PFDK toplandı ve kararını verdi. Verilen karar ise TFF tarafından bu akşam açıklandı. Yapılan açıklamada MKE Ankaragücü’ne ceza yağdığı görüldü.

TARAFTARLAR YİNE CEZA ALDI!

MKE Ankaragücü’nün PFDK’ya sevk nedenlerinden birisi olan “çirkin ve kötü tezahürat” için karar verildi. Bu neden ile taraftarlar cezalandırılırken kulüp herhangi bir ceza almadı. Adanaspor karşılaşmasında Güney Kale Arkası Tribün 202, Batı VIP Tribün Sol, Kuzey Kale Arkası Tribün 401’de bulunan taraftarların elektronik kartları bundan sonra yapılacak ilk iç saha maçında bloke edilecek. Bu taraftarlar MKE Ankaragücü’nün ilk ev sahibi olduğu karşılaşmaya giremeyecekler.

PARA CEZASI GELDİ!

MKE Ankaragücü’ne PFDK tarafından 90.000 TL tutarında para cezası verildi. Verilen bu para cezasının gerekçesi ise “belgelerin haksız kullanımı” olarak gösterildi. Adanaspor karşılaşmasında gözlemci raporunda buna ilişkin bir detay yer aldı ve bunun bedelini MKE Ankaragücü ağır bir şekilde ödedi.

ANTRENÖRLERE CEZA!

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından MKE Ankaragücü’nde antrenörler Kemal Dulda ile Emre Büyükakpınar da PFDK’ya sevk edilmişlerdi. PFDK’dan antrenörler için de ceza çıktı. Buna göre Kemal Dulda, “Belgelerin Haksız Kullanımına İştirak” gerekçesiyle 4 resmi karşılaşmada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı aldı.

Emre Büyükakpınar ise akredite edilmediği alanda bulunduğu için ihtar cezası, “Belgelerin Haksız Kullanımı” nedeniyle de 1 ay hak mahrumiyeti ile cezalandırıldı.

SONRAKİ HABER