PFDK'dan Ankaragücü'ne Karagümrük cezası!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Ankaragücü’ne ceza verildiği açıklandı. Ankaragücü’nün Karagümrük maçından dolayı aldığı ceza belli oldu.

PFDK'dan Ankaragücü'ne Karagümrük cezası!

Trendyol 1. Lig’de Ankara’yı temsil eden ekiplerden olan Ankaragücü’ne Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ceza verildi. Karagümrük maçında taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulundukları gerekçesi ile Başkent ekibinin cezası görüşülerek karara bağlandı. Ankaragücü’ne verilen ceza Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

TFF’DEN AÇIKLAMA YAPILDI!

TFF’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, 15.09.2024 tarihinde oynanan FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş.-MKE ANKARAGÜCÜ Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN GÜNEY 325 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.”

CEZAYA İTİRAZ EDİLEBİLİR

PFDK tarafından Ankaragücü’ne taraftar bazında verilen ceza ile ilgili olarak kulübüm itiraz etme hakkı bulunuyor. Uygulanan sistem gereği ceza gereksiz veya ağır bulunuyor ise Tahkim Kurulu’na itiraz edilebiliyor. Tahkim Kurulu bu itirazı görüşerek karara bağlıyor. Tahkim Kurulu’nun vermiş olduğu karar ise kesinleşiyor ve bir daha da değiştirilemiyor. Ankaragücü yönetiminin cezaya itiraz etme hakkını kullanıp kullanmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak.

HANGİ MAÇI ETKİLEYECEK?

Ankaragücü taraftarlarına verilen ceza 28 Eylül’de deplasmanda oynanacak olan Teksüt Bandırma Spor maçında çekilecek. Bu deplasmanda Karagümrük maçında belirtilen blokta bulunan taraftarlar giriş yapamayacaklar. Karagümrük maçına gitmeyen Ankaragücü taraftarları verilen cezadan etkilenmeyecekleri için Teksür Bandırma Spor maçına girebilecekler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER