PFDK, MKE Ankaragücü'ne Bandırmaspor maçı için verilen cezayı açıkladı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından MKE Ankaragücü hakkında yapılan sevkin görüşülerek karara bağlandığı açıklandı.

PFDK, MKE Ankaragücü'ne Bandırmaspor maçı için verilen cezayı açıkladı

TFF Hukuk Müşavirliği geçtiğimiz hafta sonunda MKE Ankaragücü’nün deplasmanda oynadığı Bandırmaspor maçından dolayı Başkent ekibini PFDK’ya sevk etmişti. Bu sevkin gerekçesi ise “çirkin ve kötü tezahürat” olarak açıklanmıştı. MKE Ankaragücü’nün dosyası bugün yapılan PFDK toplantısında gündeme geldi ve kurul üyeleri ile Ankara ekibine verilecek ceza belirlenerek açıklandı.

TFF’DEN AÇIKLAMA YAPILDI!

PFDK tarafından verilen kararlar TFF’nin internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna ilan ediliyor. Bu çerçevede MKE Ankaragücü’nün dosyası hakkında ilan edilen karar metni şu şekilde:

“MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, 28.09.2024 tarihinde oynanan TEKSÜT BANDIRMA SPOR-MKE ANKARAGÜCÜ Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN A-B bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.”

MKE Ankaragücü bu açıklama ile sadece ihtar ile cezalandırılmış oldu. Bu ihtar cezasının kulübe bir etkisi olmazken bundan sonra aynı maddeden yapılan sevklerde ihtar cezası hakkı kullanılmış olacağından para cezası ile karşılaşılacak.

Bandırmaspor maçını deplasmanda takip eden MKE Ankaragücü taraftarlarına PFDK’dan kötü bir haber geldi. Buna göre o maçta bulunan taraftarların elektronik kartları bir sonraki deplasman maçında bloke edilecek. Bu taraftarlar MKE Ankaragücü’nün oynayacağı ilk deplasman maçına giremeyecekler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER