MKE Ankaragücü'nün rakibi Yeni Malatyaspor ligden çekilmek istediğini açıkladı

Lige verilen milli aranın ardından TFF 1. Lig maçları için geri sayım başlamıştı. MKE Ankaragücü takımı 9. hafta açılış maçında Yeni Malatyaspor ekibiyle karşı karşıya gelecekti. Maç öncesi Yeni Malatyaspor ligden çekilmek istediğini duyurdu.

MKE Ankaragücü'nün rakibi Yeni Malatyaspor ligden çekilmek istediğini açıkladı

Dün Malatya'da yaşanan 5.9 şiddetindeki büyük deprem şehirde büyük panik ve korkuya neden olurken yaşanan deprem MKE Ankaragücü takımını da etkiledi. TFF 1. Lig ekiplerinden başkent temsilcisi 9. hafta açılış maçında Yeni Malatyaspor takımıyla karşı karşıya gelecekti. Deplasman maçına hazırlanan MKE Ankaragücü takımının rakibi Yeni Malatyaspor ligden çekilmek istediğini duyurdu.

MKE ANKARAGÜCÜ TAKIMININ RAKİBİ YENİ MALATYASPOR LİGDEN ÇEKİLECEK Mİ?

Yeni Malatyaspor Başkanı Şahin Altunok "Sevgili Malatyalılar, değerli sporseverler; geçtiğimiz günlerde yapılan olağanüstü kongrede kulüp başkanlığı görevini devralmıştık. Ancak dün Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen deprem, şehrimizi ve takımımızı olumsuz şekilde etkiledi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler sonucunda ağır hasar gören tesislerimiz, dünkü depremden de etkilendi.

Bu zorlu şartlar altında futbolcularımız, hem psikolojik hem de fiziksel olarak büyük sıkıntılar yaşıyor. Kısıtlı imkanlarla sürdürdüğümüz mücadele, bu depremle birlikte daha da zorlaştı. Bu nedenle, kamuoyunun huzurunda haklarımız saklı kalmak kaydıyla, ligden çekilmek istediğimizi ifade etmek istiyorum. Aksi takdirde futbolcu kardeşlerimizi korumanın başka bir yolu kalmayacak. Bu sorumluluk, Türkiye Futbol Federasyonu ve tüm kamuoyuna aittir.” diyerek ligden çekilmek istediklerini duyurdu.

MKE Ankaragücü'nün rakibi Yeni Malatyaspor ligden çekilmek istediğini açıkladı

Yaşanan deprem nedeniyle futbolcuların psikolojik olarak etkilendiklerini belirten Şahin Altunok aynı zamanda tesislerinin de hasar aldığını belirterek bu kararı almak zorunda olduklarını ifade etti. Kararın ardından gözler TFF'ye çevrilirken TFF'nin alacağı karara göre MKE Ankaragücü takımının maçı belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER