MKE Ankaragücü'nün genç yeteneği Arda Ünyay milli takıma 3 puanı getiren isim oldu

Ankara futbolundan yeni yetenekler çıkmaya devam ediyor. Şehrin köklü takımlarından MKE Ankaragücü'nün altyapısından yetişen Arda Ünyay genç yaşına rağmen U-19 Milli takımında adından söz ettirmeyi başardı.

MKE Ankaragücü'nün genç yeteneği Arda Ünyay milli takıma 3 puanı getiren isim oldu

Ülke futbolunun daha fazla gelişmesi ve ilerlemesi için altyapının önemi her seferinde vurgulanıyor. Bu kapsamda altyapısı gelişmiş kulüpler yeni yeteneklerin keşfedilmesinde büyük rol oynuyor.

Bu kapsamda son günlerde MKE Ankaragücü'nde Arda Ünyay başarısı ile sarı lacivertli ekibin adını gururlandırmayı başardı. 2007 doğumlu Ünyay, 17 yaşındayken çağırıldığı Türkiye U-19 Milli Takımı'nın Arnavutluk maçında galibiyeti getiren isim oldu.

MİLLİ TAKIMDA HIZLICA YÜKSELDİ, ANKARAGÜCÜ'NDE FORMA GİYEMEDİ

Genç Arda dün Arnavutluk U-19 Milli Takımı ile oynanan maçta 84. dakikada attığı gol ile maçın 1-0 kazanılmasında büyük rol oynadı. U-18 takımı ile sadece 2 maç oynamasının ardından U-19 milli takımına çağırılan MKE Ankaragücü futbolcusu Arda 2. maçında ilk golünü attı.

MKE Ankaragücü ile geçen yılın Ocak ayında profesyonel sözleşme imzalayan Arda'nın sözleşmesi 2025 Haziran ayında sona erecek. Stoper pozisyonunda forma giyen Arda Günyay yaşına göre 1.87'lik boyu ile dikkat çekiyor.

Bu sezon Ankaragücü ile tüm maçların kadrosunda yer alan fakat süre verilmeyen Günyay A takım ile bu zamana kadar sadece 2 maçta forma giyebildi. Genç futbolcunun ilerleyen günlerde başkent ekibinde süre alıp almayacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER