MKE Ankaragücü Trendyol 1. Lig'in en değerli takımı oldu

Yoğun geçen transfer döneminin son gününe gelinmesi ile birlikte takımların kadroları büyük oranda belirlendi. MKE Ankaragücü'nün 1. ligde kadro değeri olarak diğer takımların ne kadar önünde olduğu gözler önüne serildi.

MKE Ankaragücü Trendyol 1. Lig'in en değerli takımı oldu

MKE Ankaragücü geçen sezon son aşamalarına kaldığı Ziraat Türkiye Kupasını kazanıp Avrupa kupalarına gitmeyi hedeflerken kendisini bir anda 1.ligde bulmuştu. Şehir için bu şok edici gelişmenin ardından başkent temsilcisi yeni sezon öncesi kadrosuna çok sayıda isim takviye etti.

Süper Lig kadrosundan kiralık oyuncuların takımlarına dönmesi ve ayrılan oyuncuların olmasına rağmen önemli futbolcularını kadrosunda tutan MKE Ankaragücü 10'dan fazla transfer yaptı. Başkent ekibinin yaptığı transferler ve kadrosunda tuttuğu oyuncular 2024-2025 sezonunda TFF. 1. ligin en değerli takımının MKE Ankaragücü olmasını sağladı.

DEĞER SIRALAMASINDA AÇIK ARA ÖNDE

MKE Ankaragücü Trendyol 1. Lig'in en değerli takımı oldu

Transfermarkt verilerine göre 1. ligde bu sezon 16.25 Milyon Euro'luk kadro değeri ile MKE Ankaragücü 1. sırada yer aldı. Başkent ekibini 11.19 Milyon Euro ile AMED SK, 11.15 Milyon Euro ile Kocaelispor ve 9.9 Milyon Euro ile İstanbulspor takip etti.

GENÇLERBİRLİĞİ VE ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ GERİLERDE KALDI

Bu sezon ligde olan diğer Ankara temsilcilerinden Gençlerbirliği 7.5 Milyon Euro ile listede 8. sırada yer aldı. Ankara Keçiörengücü ise 6.23 Milyon Euro ile değer sıralamasında 13. oldu.

Üst lige çıkma konusunda favori olan takımlardan MKE Ankaragücü değerli bir kadrosu olmasına rağmen sezona 4'te 2 yaparak başladı. Başkent ekibinin kalan maçlarda ne yapacağı ise merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER