MKE Ankaragücü İstanbulspor maçında yaşanan olaylardan dolayı PFDK'ya sevk edildi

MKE Ankaragücü ligde son maçını evinde Uğur Okulları İstanbulspor ile oynamıştı. Saha içinde her iki tarafında kıran kırana verdiği mücadelede tribünlerde de gergin anlar yaşanmıştı.

MKE Ankaragücü PFDK'ya sevk edildi

Sezona istediği başlangıcı yapamayan MKE Ankaragücü taraftarları tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Oynanan oyundan memnun olmayan MKE Ankaragücü destekçileri tepkilerini tribünlerden yaptıkları tezahüratları ile dile getirmişti.

MKE Ankaragücü İstanbulspor maçında yaşanan olaylardan dolayı PFDK'ya sevk edildi

TARAFTARLARIN TEPKİSİ MAÇ İÇİNDE NET BİR ŞEKİLDE HİSSEDİLMİŞTİ

Başkent ekibinin 2-1 kazanması ile sonuçlanan İstanbulspor maçında yaşanan tribündeki olaylar ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonundan PDFK kararı geldi. TFF tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü’nün 01.09.2024 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-UĞUR OKULLARI İSTANBULSPOR Trendyol 1. Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir"

BEKLENEN KARAR İLERLEYEN GÜNLERDE AÇIKLANACAK

MKE Ankaragücü'nün PDFK'ya sevki sonrasında nasıl bir ceza alacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Başkentin sarı lacivertli ekibi ara iki hafta sürecek milli aranın ardından ligteki 5. maçını Fatih Karagümrük ile deplasmanda oynayacak. Ankaragücü evinde bir sonraki maçında 22 Ağustos'ta Sakaryaspor ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER