MKE Ankaragücü "çirkin ve kötü tezahürat" gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi

TFF Hukuk Müşavirliği adına yapılan açıklama ile Trendyol 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü’nün PFDK’ya sevk edildiği bildirildi.

MKE Ankaragücü "çirkin ve kötü tezahürat" gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesi üzerinden haftanın disiplin sevkleri açıklandı. TFF Hukuk Müşavirliği tarafından hakem ve gözlemcilerden gelen raporlara göre yaptığı değerlendirmeler ile bu hafta disipline sevk edilen kulüpler ve kişiler belirlendi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen kulüpler arasında MKE Ankaragücü de yer aldı.

YENİ MALATYASPOR MAÇI İÇİN SEVK

Trendyol 1. Lig’de 9. hafta karşılaşmasında MKE Ankaragücü ile Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldiler. Bu karşılaşma her ne kadar Ankara’da oynanmış olsa da statü açısından ev sahibi takım Yeni Malatyaspor olarak görülüyor. Karşılaşmada Başkent ekibinin taraftarlarının yapmış oldukları bazı tezahüratlar maçın gözlemcisi tarafından “çirkin ve kötü tezahürat” olarak değerlendirilince TFF Hukuk Müşavirliği tarafından MKE Ankaragücü PFDK’ya sevk edildi.

TFF’DEN AÇIKLAMA

TFF’den ilgili disiplin sevkine dair şu açıklama yapıldı:

“MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü’nün 18.10.2024 tarihinde oynanan YENİ MALATYASPOR-MKE ANKARAGÜCÜ Trendyol 1. Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

PFDK’nın bu hafta muhtemelen Perşembe günü yapılacak olan toplantısında MKE Ankaragücü’nün dosyası da gündeme gelecek. Ankara ekibine ceza verip vermemek kurul üyelerinin inisiyatifinde olacak. Ancak MKE Ankaragücü’ne taraftar bazında bu gerekçe ile daha önce çeşitli cezalar verilmişti. Muhtemelen Yeni Malatyaspor maçında çirkin ve kötü tezahürat yapıldığı iddia edilen tribün ve bloklarda olan taraftarların elektronik kartlarının ilk deplasman maçında kapatılması yönünde bir ceza gelebilecek. Nihai karar bu hafta Perşembe günü açıklanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER