Kupa Beyi Ankaragücü Fenerbahçe'yi 3 golle geçerek yarı finale yükseldi!

MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Kupa Beyi Ankaragücü Fenerbahçe'yi 3 golle geçerek yarı finale yükseldi!

MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde Eryaman Stadyumu'nda Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi.

Başkentin sarı-lacivertli takımı Fenerbahçe'yi 10. dakikada Morutan, 33. dakikada Tasos ve 88. dakikada Rodrigues'in attığı gollerle 3-0 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı.

Kupa Beyi Ankaragücü Fenerbahçe'yi 3 golle geçerek yarı finale yükseldi!

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR

MKE Ankaragücü 10. dakikada Olimpiu Morutan ile 1-0 öne geçti. Ceza sahası dışı sağ çaprazında topu alan Rumen oyuncu sol ayağı ile aşırtma bir vuruş yaptı Ali Kaan'a çarpan top ağlarla buluştu.

12. dakikada başkent ekibi ikinci gole çok yaklaştı. Morutan ile verkaç yapan Tasos sol çaprazdan vuruşu kaleci İrfan Can çıkardı, dönen topu tamamlamak isteyen Ali Sowe kale önünde topu auta gönderdi.

MKE Ankaragücü 33. dakikada skoru ikiye yükseltti. Kontra atakta kendi yarı sahasında topu alan Tasos tüm yarı alanı tek başına geçti ve ceza yayının üzerinden sağ ayağı ile sağ köşeye yerden vurdu ve topu ağlarla buluşturdu.

İlk yarının kalan bölümünde MKE Ankaragücü'nün girişimleri olsa gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına başkent ekibinin 2-0'lık üstünlüğü ile gitti.

71. dakika MKE Ankaragücü Mert Çetin ile golü bulsa da yardımcı hakemin ofsayt bayrağına takıldı. MKE Ankaragücü, orta alanın ilerisinden Tasos ile serbest vuruş kullandı. Arka direkte topu Mert ağlara gönderse de gol değeri kazanmadı.

İkinci yarı daha dengeli ve MKE Ankaragücü'nün kontrolünde bir oyuna sahne oluyor.

88. dakikada MKE Ankaragücü, Garry Rodrigues ile durumu 3-0'a getiren golü buldu. Savunma arkasına soldan sarkan Macheda ceza alanına girdi ve yerden Rodrigues'e çevirdi. Rodrigues'in sağ ayak içi ile yerden vuruşunda top ağlarla buluştu.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve MKE Ankaragücü'nü 3-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi.

Tahsin KEMER - Haberankara.com

SONRAKİ HABER