Faruk Koca'ya 13 yıl hapis cezası verilmesi istendi

MKE Ankaragücü Eski Başkanı Faruk Koca, geçen yıl Çaykur Rizespor maçı sonunda Hakem Halil Umut Meler'e fiziki bir saldırıda bulunmuştu. Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan Koca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Faruk Koca'ya 13 yıl hapis cezası verilmesi istendi

Faruk Koca ile Halil Umut Meler arasında yaşanan olay Türk futbol tarihine geçtiği gibi dünya futbolunda da geniş yer bulmuştu. Faruk Koca'da yaklaşık 3 hafta boyunca cezaevinde kalmış ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

Bu süre zarfında MKE Ankaragücü başkanlığı görevinden de ayrılan Faruk Koca ömür boyu futboldan men cezası da almıştı. Koca'da aradan geçen zaman içinde yaptığı açıklamada yaşanan durumun doğru olmadığını ve istenmeyen hadiseler meydana geldiğini ifade etmişti.

DAVA 11 KASIM'A ERTELENDİ

Öte yandan da dava süreci aynı şekilde ilerlemeye devam etti. Ankara'da görülen davanın bugün bir duruşması daha gerçekleştirildi. Davada Faruk Koca hakkında mütalaa açıklandı.

Davada Koca hakkında, ‘tehdit’, ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama’ ve 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçlarından 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Açıklanan mütalaa sonrasında görülen dava 11 Kasım'a ertelendi. Sanıkların mütalaaya ilişkin duruşmada savunma yapması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER