Faruk Koca için talimat değişiyor!

MKE Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca, geçtiğimiz sezon oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yumruk attığı için spordan ömür boyu men cezası almıştı.

Faruk Koca için talimat değişiyor!

Faruk Koca ile ilgili talimat değişikliğinin hafta içinde yapılacağı ifade edildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından talimat değişikliği yapılırsa, Faruk Koca'nın Ankaragücü başkanlığına geri dönüş yolu açılabilecek.

TFF yönetim kurulunun Faruk Koca ve benzeri durumda olan eski yöneticilerle ilgili gerekli çalışmaları tamamladığı ve önümüzdeki hafta yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında kararın açıklanacağı iddia edildi.

AĞIR CEZA ALMIŞTI

Eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmış ve tehdit ettiği ifade edilmişti. Faruk Koca, Halil Umut Meler'e yumruk attıktan sonra tutuklanmış ve 15 gün Sincan’da hapiste yatmıştı.

PFDK, Faruk Koca'ya 5 yıl ceza vermiş, Tahkim Kurulu ise cezayı 400 gün ve 2 yıl 8'aya düşürmüştü.
Ceza 3 yılı aştığı için Faruk Koca sürekli men cezası almış ve Ankaragücü başkanlığından istifa etmişti. TFF'nin yapacağı talimat değişikliği ile, Faruk Koca için Ankaragücü başkanlığına dönüş yolunu açacağı belirtildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER