Faruk Koca, Halil Umut Meler ile yaşadığı olaydan sonra ilk kez konuştu! Bedelini ödedik

Ankaragücü eski başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler ile yaşadığı olaydan sonra haftalar süren sessizliğinin ardından ilk kez konuştu. Eski Başkan Koca yaşanılan durumun bir hata olduğunu ifade ederek "Bedelini Ödedik" şeklinde konuştu.

Faruk Koca, Halil Umut Meler ile yaşadığı olaydan sonra ilk kez konuştu! Bedelini ödedik

Geçtiğimiz yılın son günlerinde Türk futbol tarihinin en unutulmayacak olaylarından biri yaşanmış, Ankaragücü- Çaykur Rizespor mücadelesinin sonunda Ankaragücü Başkanı Faruk Koca maç sonu sahaya inmiş ve maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruklu bir saldırı girişiminde bulunmuştu. Ülkenin o dönem en çok konuştuğu konulardan olan bu saldırıya her kesimden insan büyük bir tepki göstererek yaşanılan durumun yanlış olduğunu ifade etmişlerdi.

FARUK KOCA'DAN UZUN SÜRE SONRA İLK AÇIKLAMA

Söz konusu olayın ardından Başkan Koca gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cezaevindeyken görevinden istifa eden Koca 16 gün hapis yatmasının ardından tahliye edilmişti. O zamandan bu yana kamera karşısına geçmeyen Faruk Koca sessizliğini sonunda bozdu. Yaşanılan durumun doğru olmadığını dile getiren Faruk Koca süreçte tek suçlunun kendisi olmadığını söyledi.

Bu olayların bir anda meydana gelmediğini ve bir süreç sonucunda bu hadisenin yaşandığını ifade eden Koca “Herkesin sorumluluğu var. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, spor kulüpleri, spor kamuoyu, basın, futbolun paydaşları, meseleyi bütün boyutlarıyla düşünmelidir. Bu olaylar durup dururken olmuyor. Her hafta maçlardan sonra hakemlerle ilgili değerlendirmeler, eleştiriler yapılıyor. Bu eleştirilerin kanıksanmaması lazım çünkü kanıksandığında olayların çözümü noktasında sorunlar yaşanıyor” dedi.

Faruk Koca, Halil Umut Meler ile yaşadığı olaydan sonra ilk kez konuştu! Bedelini ödedik

“KEŞKE YAŞANMASAYDI”

Kişisel olarak yaşanılan durum ile ilgili üzüntüsünü “Keşke yaşanmasaydı” diye ifade eden Koca “Biz zaten bireysel yaptığımız eylemden dolayı bunun bedelini ödedik 16 gün cezaevinde kaldım. Adli süreç devam ediyor. Keşke olmasaydı. Toplum olarak maalesef eleştiri ve uyarılardan ziyade olaylar, büyük boyutlu eyleme dönüştükten sonra dikkatimizi çekiyor.” diyerek olaylar geliştikten sonra tepki vermek yerine olaylar yaşanmadan önleyici ve yapıcı adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Faruk Koca'nın günler süren sessizliği sonrasında yaptığı açıklamaya futbol kamuoyundan nasıl bir cevap geleceği şimdiden merak konusu oldu. Yapılan açıklama ise kısa sürede günün en çok konuşulan spor olayları arasında yer aldı.

SONRAKİ HABER