Faruk Koca davası 14 Ekim'e ertelendi

MKE Ankaragücü'nde geçen sezonun yaşanan en büyük olaylarından birisi dönemin Başkanı Faruk Koca ile Hakem Halil Umut Meler arasında yaşanan olay olmuştu. Koca ilk başta tutuklanmış ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Faruk Koca davası 14 Ekim'e ertelendi

2021 yılında geldiği MKE Ankaragücü başkanlık görevinden 2023 yılı Aralık ayında ayrılmak zorunda kalan Koca o dönem ülke futbolunda tarihe geçen bir olay yaşanmasına neden olmuştu. Çaykur Rizespor maçı sonrasında hakemin maçta aldığı kararlardan memnun olmayan Koca maç sonunda sahaya girmişti.

BİR SÜRE TUTUKLU KALMIŞ, DAHA SONRA SERBEST BIRAKILMIŞTI

Hakem Umut Meler'e fiziki bir müdahalede bulunan Faruk Koca yaşanan olaydan dolayı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Koca 15 günlük tutukluluk halinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Yaşanan olaydan dolayı MKE Ankaragücü başkanlığından ayrılan Faruk Koca iş insanı olarak hayatına devam etme kararı almıştı. Ömür boyu men cezası almasından ötürü bir görev alamayan Faruk Koca'nın tutuksuz yargılandığı davanın duruşması bugün Sincan Batı Adliyesinde görüldü. Duruşmada davanın 14 Ekim'e ertelenmesi kararı alındı.

ÖMÜR BOYU MEN KARARINI ELEŞTİRMİŞTİ

Koca serbest bırakılmasından sonra uzun süre sessiz kalmış, sonraki açıklamalarda yaşananlardan kendisinin de hoşnut olmadığını belirtmişti. Öte yandan Faruk Koca kendisi için verilen ömür boyu men kararını TFF'nin ayıbı olarak nitelendirmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER