Ankaragücü'nün maçlarını ilk 6 haftada ortalama 4 bin kişi izledi

MKE Ankaragücü sezonun ilk haftalarında istediği sonuçları alamasa da son maçında Sakaryaspor'u yenerek umut tazelemişti. Öte yandan bu süreçte Başkent ekibinin oynadığı iç ve dış saha maçlarında tribünlerde kaç insanın yer aldığı belli oldu.

Ankaragücü'nün maçlarını ilk 6 haftada ortalama 4 bin kişi izledi

Futbolu anlamlı hale getiren ve olmadığı takdirde seyir zevki çok azalan taraftarlar maçlarda eğlenceli anlar oluşmasına neden oluyor. Öte yandan taraftarlar destekledikleri takımlar için itici bir güç olarak nitelendiriliyor.

Trendyol 1. Ligde yer alan takımlardan MKE Ankaragücü taraftarı ile ünlü futbol takımları ile ünlü kulüpler arasında gösteriliyor. Başkent ekibi bu sezon Süper lig hedefi ile çıktığı yolda istemediği sonuçlarla karşılaşırken tribünde onları kaç kişinin izlediği öğrenildi.

Ankaragücü'nün maçlarını ilk 6 haftada ortalama 4 bin kişi izledi

EN AZ VE EN FAZLA TARAFTARIN OLDUĞU MAÇLAR

Transfermarkt verilerine göre ilk 6 hafta boyunca MKE Ankaragücü'nün oynadığı maçları toplam 24 bin 538 taraftar izledi. 6 haftanın en çok izlenen maçı 5 bin 897 kişiyle Ümraniyespor maçı oldu.

MKE Ankaragücü'nün en az izlenen karşılaşması ise sadece 247 kişinin tribünde yer aldığı deplasmandaki Fatih Karagümrük mücadelesi olarak göze çarptı. Başkent temsilcisinin yeni hocasıyla çıktığı ilk maç olan Sakaryaspor mücadelesinde ise 4 bin 445 kişi Eryaman Stadyumunda mücadeleyi takip etti.

Ankaragücü'nün performansını yükseltmesine bağlı olarak tribündeki taraftar sayısının artması bekleniyor. Başkent temsilcisi taraftarlarının tribünde onlarla beraber olmasını istiyor.

Cengiz Ortataş - Haber Ankara özel haberidir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER