Ankaragücü'nün kuruluşunun üstünden tam 114 yıl geçti

Başkent ve ülke futbolunun asırlık çınarlarından Ankaragücü bir yaşını daha bıraktı. Sarı lacivertli takım bugüne özel videolu bir mesaj yayınladı.

Ankara ve Futbol denilince akla gelen ilk takımlardan olan MKE Ankaragücü'nün temelleri 114 yıl önce bugün, 31 Ağustos 1910 yılında İstanbul'da atıldı. Kökeni savunma sanayine araç ve gereç temini yapmak için kurulan İmalat-ı Harbiye'ye dayanan Başkent temsilcisi farklı takımların kurulması ile bir araya gelmişti.

Altınörs İdmanyurdu ve Turan Sanatkarangücü adlı iki kulüp bu tarihte İmalat-ı Harbiye son sınıf öğrencileri tarafından kurulmuştu. Patlak veren I. dünya savaşı sonrasında takımlar faaliyetlerine Ankara'da devam eder.

ANKARA'DA FUTBOLUN SİMGESİ OLDULAR

1922 yılında yeniden kulüpler faaliyete geçer. Takımların aynı çatı altında toplanması ve 1933 yılından itibaren Ankaragücü adını alması ile futbol yolculuğu başlar. Yıllar boyunca şehrin üst düzey ligdeki futbol temsilcisi olan MKE Ankaragücü futbol yolculuğuna bu sezon TFF 1.Ligde devam ediyor.

Başkentte futbol kültürü oluşmasında büyük pay sahibi bu kulüp uzun yıllar iç saha maçlarını 19 Mayıs Stadyumunda oynamıştı. Sarı lacivertliler stadyumun yerine yenisinin yapılacak olmasından dolayı maçlarını Eryaman Stadyumunda oynuyor. Stadyumun bitmesinin ardından MKE Ankaragücü'nün, Gençlerbirliği ile beraber yeniden 19 Mayıs Stadyumuna geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com