Ankaragücü’nün eski futbolcusu ve eski teknik direktörü Coşkun Süer hayatını kaybetti!

Ankaragücü’nde uzun yıllar futbol oynamış ve bir dönem teknik direktörlüğünü de yapmış olan Coşkun Süer hayatını kaybetti.

Ankaragücü’nün eski futbolcusu ve eski teknik direktörü Coşkun Süer hayatını kaybetti!

Türk futbolunun köklü ekiplerinden olan ve bu sezon Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Ankaragücü’nün eski dönemlerde formasını giymiş ve bir dönem de teknik direktörlük görevinde bulunmuş isimlerden olan Coşkun Süer’in hayatını kaybettiği açıklandı. Ankaragücü’nün geçmişteki çok önemli başarılarında katkısı olan isimlerden olan Coşkun Süer’i özellikle gençler pek tanımıyorlardı. Coşkun Süer’in geçirdiği rahatsızlıktan dolayı hayatını kaybettiği açıklandı.

İLK TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONLUĞU’NDA İSMİ VAR!

Coşkun Süer’in futbolculuk kariyerinde Ankaragücü çok önemli bir yer tutuyor. 1966 ile 1974 yılları arasında Başkent ekibinin formasını giyen Coşkun Süer önemli başarıların altına imza atan takımda yer almıştı. Özellikle 1972 yılında kazanılan Türkiye Kupası’nda Coşkun Süer’in katkısı çok önemliydi. Final karşılaşmasında Altay ile karşılaşan Ankaragücü sahadan 3-1’lik skorla ayrılıp şampiyon olmuştu ve o gün Ankara ekibinin iki golünü Coşkun Süer kaydetmişti.

Ankaragücü 1972 yılında Türkiye Kupası şampiyonu olunca bir sonraki sezon Avrupa Kupa Galipleri Kupası’na katılma hakkı elde etmişti. Ancak o dönemin çok iyi takımlarından olan Leeds United ile eşleşilince Başkent ekibinin pek de umudu kalmamıştı. Yine de Coşkun Süer’in sahada olduğu karşılaşmalarda iyi bir performans ortaya konulmuştu. Ankara’daki maç 1-1 sona ererken İngiltere’deki maç 1-0 bitince Ankaragücü çok güçlü bir rakibe elenmişti.

Coşkun Süer’in Ankaragücü ile ilişkisi sadece futbolculuk ile sınırlı kalmadı. 1978 ile 1980 yılları arasında Ankaragücü’nde Altyapı Antrenörü olarak çalışan Coşkun Süre 1980 yılında kısa bir süre de Ankaragücü Teknik Direktörü olarak görev yapmıştı.

TFF tarafından bir açıklama yapılarak Coşkun Süer’in hayatını kaybettiği duyuruldu. Coşkun Süer’in hayatını kaybetmesinden dolayı futbol dünyasından taziye mesajları yayınlanmaya başlandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER