Ankaragücü taraftarı James Alexander Chalmers Karşıyaka'da toprağa verildi

Futbolun ülke ve millet ayırt etmeden birleştirebildiğinin örneklerinden olan İskoç taraftar James Alexander geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti. Ankaragücü'ne olan desteği ve sevgisi ile taraftarlar arasında ayrı bir yerde olan James için bugün Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

Ankaragücü taraftarı James Alexander Chalmers Karşıyaka'da toprağa verildi

Yıllar önce görev amacıyla geldiği Ankara'dan kopamayan James Alexander Chalmers yuvasını da burada kurmuştu. Bir Türk kadını ile evlenen ve Ankara'dan kopamayan emekli Asker James'in bir tutkusu da MKE Ankaragücü olmuştu.

Ankaragücü taraftarı James Alexander Chalmers Karşıyaka'da toprağa verildi

SEVENLERİ JAMES'İ SON YOLCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKMADI

Ülkesinden çok uzak bir yerde yeni bir hahat kuran ve oranın takımına gönül veren James Alexander Ankaragücü camiası tarafından da çok sevilmişti. İskoç James Alexander Chalmers'in vefat haberi ise camiayı derin bir üzüntüye sevk etmişti.

Ankaragücü olağan genel kurulundan bir gün önce vefat eden Chalmers bugün Ankara Karşıyaka mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Chalmers'in ailesi ile birlikte Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat, yönetimden isimler ve taraftar katıldı.

Ankaragücü taraftarı James Alexander Chalmers Karşıyaka'da toprağa verildi - Resim : 2

CENAZEYE ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

MKE Ankaragücü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Tribünlerimizin sevilen ismi James Alexander Chalmers; ailesinin, taraftarlarımızın ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılan başkanımız İsmail Mert Fırat cenaze töreninin ardından, kongremizde delegelerimiz tarafından yazılan anı defterini James'in ailesine teslim etti" denildi.

Ankaragüçlü taraftalara ek olarak ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta kendisini andığını ifade eden bir paylaşımda bulunmuştu. Ankaragücü camiasının ilerleyen dönemlerde James'in anısını yaşatmak için yeni adımlar atması öngörülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER