Ankaragücü Sivasspor ile golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında MKE Ankaragücü konuk ettiği EMS Yapı Sivasspor ile 0-0 berabere kaldı.

Ankaragücü Sivasspor ile golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında MKE Ankaragücü evinde EMS Yapı Sivasspor ile karşı karşıya geldi.

Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadelede 90 dakika sonunda gol sesi çıkmadı ve başladığı golsüz berabere bitti.

Ankaragücü Sivasspor ile golsüz berabere kaldı

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR

Karşılaşmada İlk 20 dakikada geride kalırken kayda değer pozisyon olmadı.

22. dakikada Sivasspor'un Fenerbahçe'den yeni transferi Bartuğ Elmaz ceza yayının sağ çaprazından sağ ayak içi ile vurdu, top yandan auta gitti.

Karşılaşmanın 3'te 1'lik bölümü kalırken mücadele orta alan mücadelesi şeklinde geçiyor.

37. dakikada Eryaman Stadyumu'nda sinirler gerildi. Hakem Abdülkadir Bitigen'in orta sahada MKE Ankaragücü aleyhine verdiği faulün ardından teknik direktör Emre Belözoğlu ve futbolcular hakeme yoğun itiraz ile tepkide bulundu.

40. dakikada Renaldo Cephas ile MKE Ankaragücü tehlikeli noktada serbest vuruş kazandı. Ceza sahası dışı sol çaprazında topu alan Cephas bir kaç adım sürdürten sonra tam ceza sahası köşesinin yarım metre dışında yerde kaldı. Topun başına geçen Pedrinho kaleye vurdu top baraja çarparak auta gitti.

45. dakikada ceza alanı içinde karambol oluşan ve seken topta Pendrinho vurdu top üstten auta gitti.

Deplasman ekibi maçın son anlarında etkili oldu. 45+1. dakika topu alan Sivasspor golcü oyuncusu Rei Manaj sol kanattan aldı ve içeri kat ederek sağ ayağı ile vurdu. Kaleci Bahadır üzerine gelen topu rahatlıkla bloke etti ve hakem Abdülkadir Bitigen ilk yarının son düdüğünü çaldı.

Sivasspor gole yaklaştı. 57. dakika Bartuğ'un sağdan ceza sahasına yaptığı ortada soldan ceza sahası içi son çizgisinde Alaaddin yaptığı ortaya dönerek vole ile vuran Emrah Başsan'ın vuruşu üstten auta gitti.

60. dakikada Sivasspor Manaj ile golü buldu fakat ağlara giden top ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı. Bartuğ'un uzun pasında solda topla buluşan Manaj sol ayağı ile vurdu top uzak köşeden ağlarla buluşsa da yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.

78. dakikada MKE Ankaragücü'nde Riad Bajic net bir fırsatı değerlendiremedi. Sol kanattan yeni transfer Riccardo Sopanara'nın yaptığı ortada kale önünde Riad Bajic sol ayağını uzatarak vurdu fakat top üstten auta gitti.

Sivasspor son anlarda gole yaklaştı. Maçın 88. dakikasında ceza yayının üzerinde topla buluşan Manaj soldan bindiren Alaadin ile önünün pasını attı. Alaaddin sol ayağı ile sert vurdu kaleci Bahadır gole izin vermedi.

Tahsin Kemer / Gurbetelli Yalçın - Haberankara.com

SONRAKİ HABER