Ankaragücü Erzincanspor maçını Eryaman Stadyumu'nda oynayacak

Eryaman Stadyumu'nun saha zemininde yaşanan problemler nedeniyle MKE Ankaragücü'nün Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağı Anagold 24 Erzincanspor maçının başka bir stadyumda oynanması gündeme gelirken stadyum konusunda bir değişiklik meydana gelmedi.

Ankaragücü Erzincanspor maçını Eryaman Stadyumu'nda oynayacak

Ankara'nın iki köklü kulübü MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ne ev sahipliği yapan Eryaman Stadyumu'nun saha zemininde yaşan porblemler uzun zamandır devam ediyor.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında MKE Ankaragücü'nün Eryaman Stadyumu'nda Sivasspor'u konuk ettiği karşılaşmanın ardından Emre Belözoğlu, saha zeminindeki problemleri ifade ederek Anagold 24 Erzincanspor ile oynayacakları maçın başka bir stadyumda oynanabileceğini belirtti. Yapılan değerlendirmelerin ardından maç Eryaman Stadyumu'nda oynanacak.

Zeminde yaşanan aksaklıklar futbol oynanması konusunda problemler doğruduğu kadar sporcu sağlığını da oldukça etkiliyor. MKE Ankaragücü'nün Hatayspor ile oynadığı maçta sarı -lacivertlilerin sol beki Alper Uludağ ağır bir sakatlık yaşadı.

Eryaman Stadyumu'nun saha zemininde meydana gelen bozulmaların ardından MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ligde oynadıkları Sivasspor maçının ardından saha zemini sert bir şekilde eleştirdi.

BELÖZOĞLU'NDAN ERYAMAN STADYUMU'NUN ZEMİNİNE TEPKİ

Emre Belözoğlu, “Bu rezalet sahada top oynamaya çalışan 22 oyuncuyu da tebrik ediyorum. Devletimiz çok güzel statlar inşa ediyor, Allah razı olsun ama futbolun oynanacağı yer sahanın içidir, zemindir. Açık ara bence dünyanın en kötü zeminleri Türkiye'de. Futbolcu kardeşlerim adına üzgünüm. Futbolcularım da rakip futbolcular da böylesine kötü bir zeminde ellerinden geleni yaptı. Ülke futbolu adına çok üzgünüm, böylesi kötü zeminde Futbol oynayan futbolcu arkadaşlarım için çok üzgünüm” açıklamasında bulundu.

KUPA MAÇI İÇİN BAŞKA STADYUM FİKRİNDEN VAZGEÇİLDİ

Belözoğlu ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Erzincanspor'un maçının başka bir stadyumda oynayabilecekleri konusunda yöneticiler ve Sportif Dirrektör Yılmaz Bal ile istişare ettiklerini söyledi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından MKE Ankaragücü - Anagold 24 Erzincanspor maçının Eryaman Stadyumu'nda oynanmasına karar verildi. Mücadelenin bilet satışı devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER