Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat yeniden başkanlığa aday oldu

Bir alt lige düşen MKE Ankaragücü'nde seçim heyecanı yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda sonucunu taraftarlarında sabırsızlıkla beklediği seçimlerde bir aday daha belli oldu. Mevcut Başkan Fırat bir kez daha göreve talip olduğunu duyurdu.

Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat yeniden  başkanlığa aday oldu

Süper Lig'e hasret şekilde bir sezon geçirmek zorunda kalan MKE Ankaragücü'nde geçen sezonun şokunu atlatma çalışmaları sürüyor. Avrupa kupası hayali kurarken kendilerini bir anda alt ligde bulan takımın taraftarları da takımın düştüğü gibi çıkmasını istiyor.

TEK HEDEF SÜPER LİG

Bu doğrultuda MKE Ankaragücü kiralık sözleşmesi biten oyuncularına veda etmiş, Teknik ve sportif direktörleri ile yollarını ayırmıştı. Takımın başına Kemal Özdeş'i getiren MKE Ankaragücü yönetimi gözünü seçime çevirdi.

MKE Ankaragücü'nün saygın isimlerinden Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler ile yaşadığı olay sonrasında görevini bırakmış yerine İsmail Mert Fırat geçmişti.

"SORUMLULUĞU BEN ÜSTLENİYORUM"

Fırat bugün yaptığı açıklama ile sorumluluk aldığını ifade etti ve yeniden aday oldu. Başkan İsmail Mert Fırat "Bir başarısızlık, bir sıkıntı varsa bunun tek sorumlusu başkandır, yani benimdir. Sorumluluğu ben üstleniyorum. Hatalarımız, eksikliklerimiz vardır ama art niyetimiz yoktur. Sportif anlamda istediğimiz başarıyı elde edemedik" dedi.

Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat yeniden  başkanlığa aday oldu

Yeni sezona iddialı bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Başkan İsmail Mert Fırat "Şu an tek hedefimiz var, yiğit düştüğü yerden kalkar. Ankaragücümüzü hak ettiği Süper Lig'e tekrar çıkarmak için yönetim kurulumuzu daha da güçlendireceğiz. Bu kulübü hak ettiği Süper Lig'e çıkarmak için kolları sıvadık. Hocamız Kemal Özdeş'le anlaştık. Hocamıza, 'Bizim Süper Lig'e çıkmaktan başka ikinci bir planımız yok' dedik" ifadelerini kullandı.

"KADRO YAPILANMASINDA DEĞİŞİKLİKLER OLMAYACAK"

Takımın mevcut durumu ve kafalarındaki plandan da bahseden Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat "Eksik bölgelerimiz var. Bununla ilgili çalışmalar yapılacak. İlave de transferlerimiz olacak. Bir alt lige düştük diye kadro yapılanmasında değişiklikler olmayacak. İlk haftasından son haftasına kadar ligi domine edecek, şampiyonluk dışında bir şansın olmadığı bir takım oluşturacağız" dedi.

MKE Ankaragücü seçimi 22 Haziran'da ATO Congresium'da yapılacak. Seçim çoğunluk sağlanamaz ise 29 Haziran'a ertelenecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER