Ankaragücü 7 maçlık hasrete Başakşehir karşısında son verdi

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında MKE Ankaragücü konuk ettiği MKE Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti ve 7 maçlık galibiyet özlemine son verdi.

Ankaragücü 7 maçlık hasrete Başakşehir karşısında son verdi

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında MKE Ankaragücü evinde RAMS Başakşehir ile karşı karşıya geldi.

Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi MKE Ankaragücü 57. dakikada penaltıdan Tolga Ciğerci ve 67. dakikada Ali Sowe'nin attığı golle 2-1 kazandı. Başakşehir'in tek golünü 80. dakikada Figueiredo kaydetti.

ANKARAGÜCÜ 7 MAÇ ARANIN ARDINDAN GALİBİYET SEVİNCİ YAŞADI

Trendyol Süper Lig'de 7 maçtır kazanamayan ve bu karşılaşmalarda 5 galibiyet ile 2 beraberlik alan başkent ekibi Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek 7 maçlık galibiyet özlemine son verdi.

ALİ SOWE 2024'TE SÜPER LİG'DEKİ İLK GOLÜNÜ ATTI

MKE Ankaragücü'nde Bahadır Han Gündördü ile galibiyetin mimarlarından olan Ali Sowe, sarı-lacivertli forma ile Trendyol Süper Lig'de 2024 yılındaki ilk golünü kaydetti. Ali Sowe son olarak Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş karşısında gol sevinci yaşamıştı.

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR

20. dakikada MKE Ankaragücü'nde Morutan ceza yayının gerisinden sol ayağı ile sert vurdu. Muhammed Şengezer üzerine gelen topu yumrukladı.

32. dakikada Berkay Özcan ceza yayı gerisinden kale önüne ortaladı. kafasında top yandan dışarı gitti.

37. dakikada MKE Ankaragücü golle burun buruna geldi. Sağdan Bassogog'un yaptığı ortada kale alanı önünde yükselen Ali Sowe kafayı vurdu direğe çarpan top yandan auta gitti.

45+6. dakikada RAMS Başakşehir etkili geldi. Deniz'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta arkaya açılan top kale önüne çevrildi. Aleksic'in vutuşunda yop yandan auta gitti.

53. dakika sol kanatta topu alan içeri kat etti ve sağ içi ile vurdu top üstten auta gitti.

55. dakikada MKE Ankaragücü penaltı kazandı. Ceza sahası içi sağından topu alan Ali Sowe Opoku müdahalesinin ardından yerde kaldı. Hakem beyaz noktaya yürüdü.

57. dakikada MKE Ankaragücü'nde Tolga Ciğerci penaltıdan takımını 1-0 öne geçirdi. Yerden sol köşeye vuran Tolga'nın penaltısında kaleci Muhammed köşeyi bilsede top ağlarla buluştu.

66. dakika Başakşehir çok tehlikeli geldi. Sol kanattan yapılan ortaya ceza sahası sol çaprazından sol ayağı ile vurdu kaleci Bahadır mükkemmel çıkardı.

67. dakikada Ali Sowe, Bahadır'ın asistinde farkı ikiye yükseltti. Bahadır'ın uzun degajında topu alan Ali Sowe tek başına götürdü ve ceza sahasına girdi. Ceza sahası içerisinde Lima'yı ekarte eden Ali Sowe sol ayağı ile uzak köşeye vurdu ve farkı 2'ye yükseltti.

80. dakikada Başakşehir farkı 1'e indirdi. Kale sahasının sol çaprazından Pelkas içeri çevirdiği top Figueiredo'ya çarparak ağlara gitti.

Kalan bölümde her iki takımın girişimi olsa da gol sesi çıkmadı ve MKE Ankaragücü sahadan 2-1'lik galibiyet ile ayrıldı.

Tahsin KEMER - Haberankara.com

SONRAKİ HABER