1. Ligin en değerli 5 futbolcusunun 3'ü MKE Ankaragücü'nden oldu

Trendyol 1. Ligin sezon başlangıcında en değerli kadronun sahibi MKE Ankaragücü olmuştu. Haftalar ilerledikçe Başkent temsilcisinin düşük performansı değerine yansıdı fakat yine de zirvede yer almayı başardı.

1. Ligin en değerli 5 futbolcusunun 3'ü MKE Ankaragücü'nden oldu

1.15 Milyar Euroluk Süper Ligin ardından gelen Trendyol 1. Lig 143.74 Milyon Euro ile değer açısından çok daha mütevazi bir lig olarak göze çarpıyor. Üst ligi aratmayan mücadelelere de sahne olan Trendyol 1. Ligde MKE Ankaragücü bu sezon değer olarak bireysel ve takımlar olarak üst sıralarda yer alıyor.

1. Ligin en değerli 5 futbolcusunun 3'ü MKE Ankaragücü'nden oldu

EN DEĞERLİSİ EFKAN

Trendyol 1. Ligin güncel olarak en değerli futbolcusu Efkan Bekiroğlu oldu. 29 yaşındaki 10 numara değeri düşmesine rağmen 1.8 Milyon Euro ile ilk sırada yer aldı. MKE Ankaragücü'nün yaz sezonu transferlerinden Dadashov ise 1.7 Milyon Euro ile 2. sırada ye almayı başardı.

1. Ligin en değerli 5 futbolcusunun 3'ü MKE Ankaragücü'nden oldu - Resim : 2

En değerli 3. ve 4. sıradaki futbolcuların Amed Sportif Faaliyetlerden olduğu sıralamada 5. sırada bir Ankaragücü futbolcusu daha yer aldı. 24 Yaşındaki Merkez Orta Saha futbolcusu Ali Kaan Güneren 1.4 Milyon Euro değeri ile 1. ligin en değerli 5. futbolcusu oldu.

ANKARAGÜCÜ'NÜN GÜNCEL DEĞERİ

MKE Ankaragücü takımlar sıralamasında değeri düşmesine rağmen zirvedeki yerini korudu. Başkent ekibi 13.2 Milyon Euro takım değeri ile bu sezon ligin en değerli takımı konumunda. Listenin 2. sırasında Fatih Karagümrük ve 3. sırasında ise İstanbulspor yer alıyor.

Ankaragücü taraftarları ise takımlarının performansının ligde de üst sıralarda olmasını ve yeniden Süper Lige çıkmasını istiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER