Yola çıkan Ankaralılar dikkat! Trafikte yapan sürücülere tam 20 bin 342 TL ceza kesilecek

Yeni yılda artış yaşayan kalemler arasına giren trafik cezalarına rekor zamlar geldi. Araç sürücülerinin önemsiz bulduğu bazı kuralların ihlali halinde sürücüler cezai işleme tabi tutuluyor. Ödeme tutarı tam 20 bin 342 TL olan bir ceza bulunuyor.

Yola çıkan Ankaralılar dikkat! Trafikte yapan sürücülere tam 20 bin 342 TL ceza kesilecek

Yola çıkan Ankaralılar dikkat! Trafikte yapan sürücülere tam 20 bin 342 TL ceza kesilecek - Hazırlanan trafik kuralları kazaları önlemek, trafik akışını hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanması için Karayolları Trafik Kanunu'na göre hazırlanıyor. Trafikte uyulması gereken bazı kurallar bulunurken söz konusu zorunlu kurallara uyulmaması halinde de sürücülere yaptırımlar uygulanıyor.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Türkiye'de oluşturulan trafik kuralları özellikle sürücü, yolcu ve yayların can güvenliğini sağlamak amacıyla faaliyete geçirilmiştir. Trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi hedeflenirken bu kurallara sürücü, yaya ve yolcuların da uyma zorunluluğu bulunuyor. Oluşturulan zorunlu trafik kurallarına uymayanlara cezai işlemler uygulanırken bu kurallardan biri de drift atmak olarak kayıtlara geçiyor. Trafikte drift atan kişilere ciddi bir para cezası veriliyor.

DRİFT ATAN SÜRÜCÜLERE REKOR CEZA

2023 yılında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına yüzde 112,9 oranında zam yapılırken trafik cezalarında miktarlar yüksek tutarlara çıktı. Drift atarak kurallara uymayan kişilere cezai işlemler uygulanacağı açıklandı. Drift atan ve trafik akışını bozarak araç sürenler güvenlik açısından da tehlike oluşturuyor. Karayollarında uyulması gereken drift atmama kuralına uyulması şartı bulunuyor. Özellikle Başkent Ankara'da drift tutkunları bulunuyor. Başkent halkının en çok şikayetçi olduğu konulardan biri de dritfçiler oluyor. Hem gürültü kirliği yaratırken hem de vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atan sürücülere ciddi yaptırımlar uygulanıyor.

DİRİFT ATAN SÜRÜCÜLERE 20 BİN 342 TL CEZA KESİLİYOR

Trafikte belirlenen drift atmama kuralına uymayan sürücülere para cezası veriliyor. 2023 yılında yeniden belirlenen trafik cezaların arasında en yüksek tutarlardan bir tanesi de drift atmak olarak karşımıza çıkıyor. 2022 yılında 9 bin 125 lira olan ceza tutarı, 20 bin 342 liraya yükseldi. Ancak sürücü kendisine kesilen cezayı 15 gün içerisinde erken öderse bu durumda yüzde 25 oranında indirim kazanıyor. Söz konusu indirim tutarı hesaplandığında kişinin ödeyeceği ceza miktarı da 20 bin 342 liradan 15 bin 257 liraya düşüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER