Yol kenarında bulunan sahipsiz sıpa Patili Köy Ankara'da bakıma alındı!

Geçtiğimiz günlerde Ankara - Niğde otoyolu üzerinde terk edilmiş halde bulunan sıpa, hayvanseverler tarafından barınağa teslim edildi. Ankara'da Patili Köy hayvan bakımevinde korumaya alınan sıpanın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yol kenarında bulunan sahipsiz sıpa Patili Köy Ankara'da bakıma alındı!

Yol kenarında bulunan sahipsiz sıpa Patili Köy Ankara'da bakıma alındı! - Ankara -Niğde otoyolu üzerinde geçtiğimiz günlerde bir sıpa terk edilmiş halde bulundu. Patili Köy Ankara hayvan bakımevi görevlileri bir ihbar üzerine Bala ilçesine giderken Ankara - Niğde otoyolu kenarında bulunan tarlada terk edilmiş haldeki sıpayı fark etti. Hayvanseverlerin otoyol kenarında terk edilmiş halde bulduğu sıpa, hayvan barınağında koruma altına alındı.

aa-20230713-31666176-31666158-yol-kenarinda-bulunan-sahipsiz-sipa-fistik-barinakta-biberonla-besleniyor.jpg

TERKEDİLEN SIPAYA ''FISTIK'' ADI VERİLDİ

Bölgedeki köyleri tek tek gezerek sıpanın sahibini ve annesini arayan hayvanseverler, sahibi çıkmayınca "Fıstık" adını verdikleri yavruyu bakımevinde korumaya aldı. Fıstık adı verilen ve biberonla beslenen sıpa, yeni ortamına kısa sürede uyum sağladı. Patili Köy Ankara Doğayı, Hayvanları, Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Canan Kapan Koç, dernek bünyesinde kurulan bakımevinde zorda kalmış hayvanları himayelerine aldıklarını belirtti.

ekran-goruntusu-2023-07-13-120825.png

14 yıldır hayvanların tedavilerini, bakımlarını ve sahiplendirme işlemelerini yürüttüklerini söyleyen Koç, yol kenarında terk edilmiş halde bulunan Fıstık için "Otoyol üzerinde boş bir arazide sadece kulaklarını gördüğümüz bir can vardı. Önce, 'Acaba bu ceylan mı, burada ne işi var?' diye düşündük. Sonra aracımızı müsait bir yere çekerek yanına gittiğimizde küçük bir sıpa olduğunu fark ettik. Çevrede arayışlarımız sonucunda annesini bulamadık. Ancak köylüler, çobanların doğumdan sonra yavruları attıklarını söylediler." şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2023-07-13-120844.png

"ANNESİNDEN AYRILMIŞTI VE ÜRKMÜŞTÜ"

Bakımevine getirdikleri sıpanın yeni ortamına alışma sürecinde zorlandığını aktaran Koç, "Fıstık, ilk geldiğinde çok ağladı. Çünkü annesinden ayrılmıştı ve ürkmüştü. Fakat buradaki sıpayla arkadaş olunca ağlaması kesilmeye başladı. Sağlık durumu gayet iyiydi ama çok ürkmüştü. Önce bir biberon temin ederek sütle beslemeye başladık. Onun arkasından kendi yetiştirdiğimiz marulları vermeyi denedik, onu yediğini gördük." dedi.

ekran-goruntusu-2023-07-13-120832.png

Ayrıca hayvanseverleri de kedi ve köpekleri sahiplenmek üzere de barına beklediklerini kaydeden Koç, şefkat dolu ailelere hayvanları teslim ettiklerinin altını çizdi.

SONRAKİ HABER