YÖK duyurdu: Gazi Üniversitesi’nin Kazakistan’da şubesi açılacak

YÖK tarafından yapılan son açıklamasında Gazi Üniversitesi’nin Kazakistan’da şube açacağını duyurdu. Konu ile ilgili mutabakat zaptının imzalandığı ifade edildi.

YÖK duyurdu: Gazi Üniversitesi’nin Kazakistan’da şubesi açılacak

ÖK ve Kazakistan Pedagoji Üniversitesi arasında mutabakat zaptı imzalandı. Buna göre Gazi Üniversitesi Kazakistan’da şube açabilecek. Ortak diploma programlarının oluşturulacağı aktarıldı.

İmzalanan mutabakat ile araştırma faaliyetlerinin artış göstermesi ve her iki üniversitenin uluslararası düzeyde etkinliğinin yükseltilmesi hedefleniyor.

ORTAK DİPLOMA PROGRAMLARI OLUŞTURULACAK

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, mutabakat zaptıyla Gazi Üniversitesi Kazakistan'da şube açacak ve Gazi Üniversitesi ile Özbekali Janibekov Güney Kazakistan Pedagoji Üniversitesi ortak diploma programları oluşturacak.

İki üniversite Türk dünyasında yükseköğretim alanındaki işbirliklerini artıracak ve akademik işbirliğini güçlendirecek ortak projeler hazırlayarak aynı zamanda çeşitli eğitim programları geliştirerek öğrencilere sunacak.

Mutabakat zaptıyla araştırma faaliyetlerinin artırılması ve her iki üniversitenin uluslararası düzeydeki etkinliğinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

"MEMNUNİYET DUYMAKTAYIM"

YÖK Başkanı Erol Özvar, çevrim içi gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, "Bu mutabakat Türk dünyasındaki üniversitelere yeni fırsatlar sunacak. Üniversitelerimiz arasında akademik ve öğrenci hareketliliği artacak. Ülkelerimiz daha yakın ve somut bağlar tesis edecek. Türk ve Kazak halkları arasında da yeni bir sosyal etkileşim dönemi başlamış olacak." dedi.

Özvar, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinden sonra Türkiye ile Kazakistan arasında gerçekleşen bu işbirliğinin yükseköğretimin her bir alanına yayılmasını ümit ettiklerini belirterek, bu vesileyle üniversiteler arasında akademik ve öğrenci hareketliliğinin artacağını vurguladı.

ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Özvar, yapmış olduğu açıklamasının devamında Türk yükseköğretiminin gelmiş olduğu kapasite ve kalite ile Türk dünyasındaki dostlarımızla daha çok işlerin başarılabileceğine inandığını vurguladı. Düzenlenen yörene YÖK Başkan Vekili, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri ve Kazakistan Pedagoji Üniversitesi Rektörü de katılım sağladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER