Yenimahalle Karacakaya Mahallesindeki göllerin belediye tarafından kurutulduğu iddia edildi

Yenimahalle Karacakaya Mahallesi Mebuskent Villaları karşısında yer alan gölün Yenimahalle Belediyesi tarafından yol açılarak kurutulduğu iddia edildi. Vatandaşlar kuraklık döneminde yapılan çalışmaya tepki gösterdi.

Yenimahalle Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Karacakaya Mahallesi Mebuskent Villaları karşı konumunda yer alan 2 adet gölün belediye tarafından kanal açılarak kurutulduğu iddia edildi. Vatandaşlar zaten kuraklık yaşanan bir dönemde yapılan işleme tepki gösterirken belediye ise konu hakkında henüz açıklama yapmadı.

YENİMAHALLE KARACAKAYA MAHALLESİ'NDEKİ GÖLLERİN KURUTULMASINA VATANDAŞTAN İTİRAZ!

Karacakaya Mahallesi'nde yer alan göllerin kurutulmaya çalışıldığı iddia edildi. Vatandaşlar video çekerek duruma itiraz ederken "Yenimahalle Karacaköyü yakınındaki karşı taraf Mebuskent altındaki göl ve yanında yer alan daha büyük konumdaki gölün önü belediye tarafından açıldı.

Burada hala iş makinesi duruyor. Belediye buradaki gölü boşaltıyor. Belediye buraya bir kanal yaptı ve yolun altına boru koyarak bu kıtlıkta, su yokluğunda burayı boşaltıyorlar. Burada hayvanlar su kıtlığı yaşıyorlar, insanlar bu kaynağı kullanarak bahçelerini suluyorlar. Belediye bir dönem burayı çevirdi, kendisi park bahçeleri sulamak için burayı kullandı. Bu su, bu göl neden boşaltılıyor? Çevrecilere sesleniyorum destek verelim" diyerek yapılan boşaltma işlemine itiraz ettiler.

Vatandaşlar bundan 2 sene önce belediye tarafından yapılan çalışma ile bu alanın koruma altına alındığını ve 6 ay kadar öncesine kadar kullanıldığını belirterek gölün kurutulmamasını istediler. Özellikle de kuraklık nedeniyle gölün koruma altına alınması istendi.

Konuya ilişkin Yenimahalle Belediyesi Haber Ankara'ya açıklama yaptı. Okumak için BURAYA TIKLAYIN

Kaynak: Haberankara.com