Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temel atma töreni gerçekleşti

Ankara Adalet Sarayı’nın temel atma töreni bugün gerçekleştirildi. Temel atma törenine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Valisi Vasip Şahin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katılım sapladı.

Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temel atma töreni gerçekleşti

Ankara’da şu anda 6 ayrı binada hizmet veren adliyenin yerine 312 bin metrekarelik alana yapılacak olan ve toplamda 588 duruşma salonunu içerisinde barındıracak olan yeni Adalet Sarayının temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Bakan Kurum, yaptığı açıklamasında Ankara Kalesi ve çevresini içerisin, başkentlilere tarih ve kültür yansıtan bir şekilde sunabilmek için yeşil alan çalışmalarına devam ettiklerinin de altını çizdi.

588 DURUŞMA SALONLU YENİ ADALET SARAYI

Ankara'da 6 ayrı binada hizmet veren adliyenin yerine, 312 bin metrekarelik alanda yapılacak başsavcılık, hukuk, ceza ve icra binalarıyla toplam 588 duruşma salonuna sahip yeni Ankara Adalet Sarayının temeli törenle atıldı.

Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temel atma töreni gerçekleşti

ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Yenimahalle'de yapımına başlanan yeni Ankara Adalet Sarayının temel atma törenine, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanı sıra, Ankara Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, bazı siyasiler, hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı.

YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLECEK

Bakan Kurum, Ankara Kalesi'nin çevresini ve Başkent Millet Bahçesi'nin de içinde yer aldığı "tarih ve kültür aksını" başkentlilerin hizmetine sunmak için çalıştıklarını, birçok yeşil alanın kazanılması adına çalışmalara devam ettiklerini anlattı.

Öte yandan yapılan açıklamada yeni Ankara Adalet Sarayı’nın 2027 yılının ilk yarısında tamamen tamamlanmış olacağı ifade edildi. Bakan Kurum, yeni adliye hakkında yaptığı açıklamasında binanın deprem açısından güvenli ve enerji verimliliği açısından yararlı olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER