Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temel atma tarihi duyuruldu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geçtiğimiz günlerde Ankara'ya dünyanın en büyük adliyesinin yapılacağını açıklamıştı. Şehirdeki 6 adalet sarayını tek çatı altında toplayacak saray için inşaat sürecinin ne zaman başlayacağı resmen açıklandı.

Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temel atma tarihi duyuruldu

Ankara'nın adını farklı bir başlıkta tanıtacak Yeni Adliye Sarayı için hazırlıklarda sona gelindi. Adalet Bakanı Tunç yaptığı açıklamada yeni yargı binasının temelinin 19 Eylül Perşembe günü düzenlenen tören ile atılacağını duyurdu.

Bakan Yılmaz Tunç "Ankara Adalet Sarayı, sadece bir bina olmanın ötesinde, yargı hizmetlerinde kaliteyi ve erişilebilirliği artıracak, vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştıracak bir merkez olacaktır" diyerek yapılacak adalet sarayının ifade ettiği anlama işaret etti.

NEREDE İNŞA EDİLECEĞİ VE TAMAMLANMA SÜRESİ BELLİ OLDU

Bakan Tunç yaptığı açıklamada Ankara'da yargının daha etkili çalışması için yapılacak Yeni Adalet Sarayının Yenimahalle'de inşa edileceğini ifade etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un da katılacağı temel atma töreninin ardından inşaatın 3 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temel atma tarihi duyuruldu

Binlerce insanın aynı anda bulunmasının hedeflendiği Adalet Sarayının güneş enerjisi kullanarak çevre dostu bir şekilde hizmet vereceği belirtildi.

2027 yılında bitirilip kullanıma sunulması beklenen sarayın Yenimahalle ilçesinde bulunan eski MİT arazisi üzerine inşa edileceği öğrenildi. Geçtiğimiz aylarda protokolü de imzalanan sarayın inşaatının belirtilen süre içinde bitip bitmeyeceği zaman içinde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER