Yaşasın Cumhuriyet Tüneli Dijital Deneyim Alanı Gençlik Parkında açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine bugün itibariyle başladı. İlk yapılan etkinlik ise bayram sonuna kadar sürecek dijital deneyim alanı oldu.

Yaşasın Cumhuriyet Tüneli Dijital Deneyim Alanı Gençlik Parkında açıldı

Ülkenin bağımsızlığının ilan edildiği gün olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Ankara'da bu yılda bir çok etkinlik gerçekleştirilecek. Kahramankazan ilçesinde yaşanan TUSAŞ saldırısından dolayı ABB'nin konser ve eğlence etkinlikleri iptal edilirken diğer programlar ise aynı şekilde yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin günlere yaydığı programlar kapsamında ilk olarak Gençlik Parkında bir açılış gerçekleştirildi. TC harflerini şekilde Cumhuriyetin kuruluşunu teknolojik bir şekilde insanlara anlatan Yaşasın Cumhuriyet Tüneli Dijital Deneyim Alanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla ziyarete açıldı.

Yaşasın Cumhuriyet Tüneli Dijital Deneyim Alanı Gençlik Parkında açıldı

ABB Başkanı Mansur Yavaş Cumhuriyetin önemine dair kendisini dinleyenlere yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Mansur Yavaş açılış sonrasında kendisine sorulan gündeme dair sorulara yanıt verdi.

"TÜRKİYE'YE HİÇ BİR ŞEY DAYATMA HAKKI YOKTUR"

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısı ile ilgili "Terörist başı olduğu kabul edilmiş ve cezası onanmış birinin muhatap alınması Türkiye'deki hukuk sistemine aykırıdır. Anayasamızın ilk 4 maddesi ile ilgili yapılan tartışmalar, bugünlerin geleceğini bize gösteriyordu" dedi.

Halkın iradesi hiçe sayılarak alınan kararların doğru olmadığını belirten Mansur Yavaş "Sayın Cumhurbaşkanı da, milletvekilleri de halktan alınan vergilerle maaşını alan birer memurdur. Kendi başına sadece kendi kararları ile Türkiye’ye hiçbir şeyi dayatma hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Yaşasın Cumhuriyet Tüneli Dijital Deneyim Alanı Gençlik Parkında açıldı - Resim : 2

Vatandaş açılış sonrası alanı ziyaret etmeye başladı. Başkan Yavaş'ın açıklamaları ise günün en çok konuşulan konuları arasına girdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER