Vecihi Hürkuş Ankara'daki kabri başında anıldı

Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş kabri başında anıldı. Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki anma etkinliğinde Vecihi Hürkuş için dualar edildi.

Vecihi Hürkuş Ankara'daki kabri başında anıldı

Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş, vefatının 55'nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Vecihi Hürkuş'un vefatının yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı Ankara'daki Cebeci Asri Mezarlığı'nda gerçekleşti.

Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki anma etkinliğine, Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği üyeleri ve sevenleri katılım sağlarken dernek üyeleri, Hürkuş için dualar etti.

TÜRK HAVACILIK TARİHİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN VECİHİ HÜRKUŞ KABRİ BAŞINDA ANILDI

Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği adına açıklama yapan dernek üyesi Ferruh Tayfur Tunçbilek, dernek olarak Hürkuş'un mirasını gelecek nesillere birinci elden aktarmak için sanal müze kuracaklarını ifade etti. Bu yolla gençlere daha kolay ulaşacaklarını ifade eden Tunçbilek, "Müzede Vecihi Hürkuş'un hayatına, projelerine ve Türk havacılık tarihine dair çeşitli belgeler, fotoğraflar, modeller ve diğer materyaller yer alacak. Ayrıca interaktif etkinliklerle ziyaretçilere unutulmayacak bir deneyim sunmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Vecihi Hürkuş Ankara'daki kabri başında anıldı

Hürkuş'un havacılığın temellerini atarak bu alanda büyük bir miras bıraktığını da dile getiren Tunçbilek, Hürkuş'un açtığı yolda Türkiye'nin son yıllarda havacılık ve savunma sanayisinde önemli atılımlar attığını ve uluslararası arenada dikkat çekici projeler ürettiğini vurguladı. Dernek Başkanı Bahadır Gürer, Vecihi Hürkuş'u anmak için her yıl İstanbul'dan geldiklerini söyledi. Gürer, Hürkuş'un havacılık tarihine çok fazla şey kazandırdığını bu nedenle de onun özelliklerinin saymakla bitmeyeceğini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER