Vecihi Hürkuş 55’inci ölüm yılında Cebeci Asri Mezarlığı’nda anıldı

Türk havacılık tarihinde önemli bir yeri olan pilotlardan Vecihi Hürkuş’un 55’inci ölüm yılı Ankara’daki Cebeci Asri Mezarlığı’nda anıldı.

Vecihi Hürkuş 55’inci ölüm yılında Cebeci Asri Mezarlığı’nda anıldı

Türk havacılık tarihimizin önemli figürlerinden biri olan Vecihi Hürkuş’un 55’inci ölüm yıl dönümü için Ankara’daki Cebeci Asri Mezarlığı’nda bir anma etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği üyeleri ve sevenleri katılım göstererek Vecihi Hürkuş için dua ettiler.

HÜRKUŞ İÇİN SANAL MÜZE KURULACAK

Grup adına açıklamada bulunan dernek üyesi Ferruh Tayfur Tunçbilek, dernek olarak Hürkuş'un mirasını gelecek nesillere birinci elden aktarmak için sanal müze kuracaklarını kaydetti.

Bu yolla gençlere daha kolay ulaşacaklarını ifade eden Tunçbilek şunları söyledi:

"Müzede Vecihi Hürkuş'un hayatına, projelerine ve Türk havacılık tarihine dair çeşitli belgeler, fotoğraflar, modeller ve diğer materyaller yer alacak. Ayrıca interaktif etkinliklerle ziyaretçilere unutulmayacak bir deneyim sunmayı düşünüyoruz."

HÜRKUŞ’UN HAVACILIĞA BIRAKTIĞI MİRAS

Vecihi Hürkuş 55’inci ölüm yılında Cebeci Asri Mezarlığı’nda anıldı

Hürkuş'un havacılığın temellerini atarak bu alanda büyük bir miras bıraktığını da dile getiren Tunçbilek, Hürkuş'un açtığı yolda Türkiye'nin son yıllarda havacılık ve savunma sanayisinde önemli atılımlar attığını ve uluslararası arenada dikkat çekici projeler ürettiğinin altını çizdi.

Dernek Başkanı Bahadır Gürer de Vecihi Hürkuş'u anmak için her yıl İstanbul'dan geldiklerini belirtti. Gürer, Hürkuş'un havacılık tarihine çok fazla şey kazandırdığını bu nedenle de onun özelliklerinin saymakla bitmeyeceğini kaydetti.

Emekli Astsubay Şükrü Irbık ise yaptığı araştırmalar sonucu Hürkuş'un rütbesinin kıdemli başçavuştan asteğmen rütbesine yükseltilmesi gerektiği sonucuna ulaştığını ve bunun için de Milli Savunma Bakanlığına başvuracaklarına dikkat çektiler.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER