Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkanı Adayı Demirbaş açıkladı! Başıboş sokak köpeği kalmayacak

Vatan Partisi'nden Ankara'nın Çankaya ilçesi belediye başkan adayı olan Tahsin Murat Demiraş, başıboş sokak hayvanlarına yönelik çözüm önerilerini sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla açıkladı.

Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkanı Adayı Demirbaş açıkladı! Başıboş sokak köpeği kalmayacak

Ankara'da, geçtiğimiz aylarda Keçiören ilçesinde bir ilkokul öğrencisinin başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanması ardından sokak hayvanları sorunu yeniden gündem olmuş ve vatandaşlar tepkilerini dile getirmişti.

O günden bu yana soruna yönelik çeşitli çözüm önerileri sunulurken bir öneri de Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkanı Adayı Tahsin Murat Demirbaş'tan geldi.

Demirbaş, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videolu mesajla başıboş sokak hayvanlarına yönelik çözüm önerilerini sıraladı.

‘’SOKAKTA BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEĞİ OLMAYACAK''

Demirbaş, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı videolu mesajda, her vatandaşın yaşadığı güvenlik sorunuyla karşı karşıya olduklarını belirterek, bu güvenlik sorununu çözmek adına sokaklarda başıboş köpeğin kalmayacağını söyledi.

Belediye başkanı olarak seçilmesi halinde 6 ay içerisinde kendilerine yakışan yöntemlerle sorunu çözeceklerini açıklayan Demirbaş, Çankaya'nın 123 mahallesinin hepsine mikro hayvan bakımevi kurma projesi olduğunu duyurdu.

Kuracakları bu mikro hayvan bakımevlerinin vatandaşların denetimine açık, temiz, sağlıklı ve güvenilir olacağının altını çizen Tahsin Murat Demirbaş, bakımevlerinin yöneticilerinin ise hayvan sever derneklerle birlikte belirleneceğini aktardı.

Son olarak Demirbaş, veteriner hekimlerle birlikte şimdiden bir komisyon kurduklarını da dile getirirken, sağlıklı ve kontrollü bir şekilde kısırlaştırma süreci izleyeceklerini de bildirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER