Üniversiteyi Ankara'da okuyacak gençler buraya! Başkentin o ilçeleri size dost olacak

ÖSYM, 2023 YKS tercih sonuçlarını erişime açtı. Başkent Ankara'da okuyacak öğrenciler şimdiden Ankara'yı araştırmaya başlarken Ankara'nın öğrenci dostu ilçeleri de belli oldu.

Üniversiteyi Ankara'da okuyacak gençler buraya! Başkentin o ilçeleri size dost olacak

Üniversiteyi Ankara'da okuyacak gençler buraya! Başkentin o ilçeleri size dost olacak - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarını 19 Ağustos 2023 tarihi itibariyle erişime açtı. Milyonlarca adayın haziran ayında katıldığı sınavın tercih sonuçları belli olurken ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden tercih sonuçlarına erişim sağlanabiliyor.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

2023 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar kazandıkları üniversitelerin yanı sıra üniversiteye gidecekleri iller hakkında da araştırmalar yapmaya başladı. Ankara'da istediği üniversitenin kapısını aralayan öğrenciler ve velileri de şehrin olanaklarını araştırmaya başladı.

ÖĞRENCİNİN DOSTU ANKARA

Başkent Ankara, öğrenci sayısının yoğun olduğu şehirler arasında yer alırken Ankara'da üniversite okuyacak adaylar da araştırmalarına başladı.Ankara'nın öğrenci dostu ilçelerini merak eden adaylar içinHaberankara.com olarak Ankara'nın öğrenci dostu ilçeleri sayılabilecek standartlardaki ilçeleri derledik.

universiteyi-ankarada-okuyacak-gencler-buraya-baskentin-o-ilceleri-size-dost-olacak.jpg

ANKARA'NIN ÖĞRENCİ DOSTU İLÇELERİ

Ankara'daki üniversiteler genellikle Çankaya ilçesinde bulunurken öğrenciler için kiralık ev seçenekleri de tercih sebebi oluyor. Ankara'da bulunan devlet üniversiteleri ise;

  • Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi
  • Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)
  • Ankara Üniversitesi
  • Hacettepe Üniversitesi
  • Gazi Üniversitesi
  • Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi
  • Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak sıralanmaktadır.

ekran-goruntusu-2023-08-20-131236.png

Ankara'da üniversite öğrencilerine fiyat, ulaşım, konut ve sosyal imkanları ile dost olan ilçeler iseKeçiören,Yenimahalle,Altındağ,Çankaya olarak sıralanıyor. Ulaşım, kiralık ev ve sosyal imkanları ile Başkent Ankara'da üniversite öğrencilerinin oturmayı en çok tercih ettiği semtler de; Beşevler, Kurtuluş, Emek, Bahçelievler, Kolej, Dikimevi, 100.yıl, Maltepe, Basınevler, Demetevler, Batıkent olarak sıralanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER