Üniversite adayları dikkat! Ankara Büyükşehir Belediyesi üniversite tanıtım ve tercih günleri etkinliği düzenliyor

Milyonlarca üniversite adayı istediği üniversitenin kapısını aralamak için haziran ayında YKS'ye girdi. 2023 YKS sonuçlarının açıklanması beklenirken üniversite tanıtım ve tercih günleri etkinliklerine de start verilmeye başladı.

Üniversite adayları dikkat! Ankara Büyükşehir Belediyesi üniversite tanıtım ve tercih günleri etkinliği düzenliyor

Üniversite adayları dikkat! Ankara Büyükşehir Belediyesi üniversite tanıtım ve tercih günleri etkinliği düzenliyor - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023 yılı haziran ayında gerçekleşti. Binlerce üniversite adayı YKS'ye girerek istediği üniversitenin kapısını aralamak için sınavda ter döktü. Sınavın ardından sonuçların açıklanması beklenirken bir yanda da tercihler için kabataslak bir araştırma yapılmaya başlandı. Tercih süreci öncesinde üniversite tanıtım günlerini takip eden binlerce aday için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) 'Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri’ etkinliği duyurusu geldi.

ABB'DEN ÜNİVERSİTE TANITIM VE TERCİH GÜNLERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü olarak 2023 yılında 2'ncisinin gerçekleştirileceği açıklanan ''2. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri"nin 22 - 23 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleşeceği açıklandı. ABB'nin resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada Hacı Bayram Mahallesi İstiklal Caddesi No:19/A (Eski Ulus Gençlik Merkezi Ulus metro istasyonu çıkışı) adresinde yapılacağı kaydedilen 2. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri'ne yurt içinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) 50'ye yakın üniversite, 400'e yakın akademik ve idari personelin katılım sağlayacağı kaydedildi. ABB tarafından yapılan resmi açıklamada ''Etkinlikte belediyemizin eğitim koçları gençlerimize doğru tercih yapmaları, gelecek kariyer planlarını doğru yapabilmeleri, ilgi alanlarına yönelik tercihte bulunmaları için hizmet verecektir.'' denildi.

abb-3.jpeg

Etkinliğin ücretsiz olduğu açıklanırken ''Hem üniversiteler için hem de katılımcı aday öğrenciler için etkinlik ücretsizdir. Etkinlikte üniversite katılımcıları ve gençlerimize ücretsiz ikramlık, su ve meyve suyu ikram edilecektir. Wi-fi hizmetimiz ücretsiz olacaktır.'' ifadeleri kullanıldı. Söz konusu 2. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri, 22 - 23 tarihlerinde saat 11.00 ile 18.00 arasında gençler için açık olacak.

SONRAKİ HABER