Ulucanlar Cezaevi'nde 12 Eylül'de idam edilen ülkücüler anıldı

12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünde o dönem idam edilen ülkücüler bugün Ankara’da Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde anıldılar.

Ulucanlar Cezaevi'nde 12 Eylül'de idam edilen ülkücüler anıldı

12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıl dönümü için Ankara’da bir anma etkinliği yapıldı. Darbe döneminde idam edilen ülkücüler yine o dönem cezaevinden yatan ülkücüler tarafından anıldılar. “Taş Medreseli Ülkücüler” olarak bilinen grup Ankara’nın Altındağ ilçesinde Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde idam edilmiş arkadaşları için anma etkinliği yaptılar.

Oldukça duygusal bir atmosferde geçen anma etkinliğinde idam edilmiş onlarca ülkücü için Kur’an-ı Kerim okundu. Etkinliğe MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ile Taş Medreseli Ülkücüler grubundan olan kişiler katılım gösterdiler. Ulucanlar Cezaevi Müzesi bu grup tarafından gezilirken eski günler yad edildi. İdam edilen arkadaşlarını unutmayan grup daha sonra saz eşliğinde marşlar okudular.

Burada bir konuşma gerçekleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Ulucanlar Cezaevi'nde 12 Eylül askeri darbesiyle birlikte birçok ülkücünün acı çektiğini söyleyerek, “Burada gerek şuradaki sehpada can veren arkadaşlarımızın, gerek kızıl kurşunlarla can veren arkadaşlarımızın, gerekse cezaevinde işkenceyle canlanan arkadaşlarımızın, darbecilerin coplarla öldürdükleri arkadaşlarımızın ve eceliyle ölen arkadaşlarımızın hepsinin hatırasını aziz bir şekilde anıyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin. Onlar bir devrin insanlarıydılar, tarih yazdılar ve o tarihi yeni jenerasyona, hediyelerle ettiler” açıklamasında bulundu.

Ulucanlar Cezaevi'nde 12 Eylül'de idam edilen ülkücüler anıldı

“12 Eylül'ün amacı Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir ülke olmasının önüne geçmektir”

Yıldırım, 12 Eylül 1980 yılında yapılan darbeyle beraber sadece ülkücülere değil Türkiye'nin bağımsızlığının da önüne geçilmeye çalışıldığını ifade ederek, “12 Eylül'ün amacı Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir ülke olmasının önüne geçmektir. Bunun da yolu Milliyetçi Hareket Partisi ve Türk milliyetçilerini yerle bir edip bir daha bellerini doğrultamayacak bir şekle getirene kadar zulmetmek, işkence etmek, hayattan bezdirmektir. 12 Eylül gecesi tankların ilk gittiği yer TRT değildir. Darbe olunca nereye gider darbeci? İlk gittikleri yer Bahçelievler 3. Cadde 41 numara, Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel merkezidir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nin haricinde hiçbir siyasi partiye tank gitmemiştir. Hiçbir siyasi partinin etrafı çevrilmemiştir. Hiç kimse Milliyetçi Hareket Partisi'nin değerli Rahmet-i Rahman'a kavuşan Başbuğumuz Alparslan Türkeş'ten uzun hapis yatmadı. Yani darbeciler önce Milliyetçi Hareket Partisi'ni, Türk milliyetçilerini, ülkücüleri topladı, bir kenara soydu” değerlendirmesinde bulundu.

Ulucanlar Cezaevi'nde 12 Eylül'de idam edilen ülkücüler anıldı - Resim : 2

“Hedef Türk milliyetçiliğinedir”

12 Eylül darbesinin yurt dışı etkileri de olduğunu da dile getiren Yıldırım, “Kenan Evren NATO'dan ihraç edilmiş olan Yunanistan'ı bir ay sonra tekrar NATO'ya almıştır. Hedef Türk milliyetçiliğinedir. Niye Türk milliyetçileridir? Her zaman söylüyorum. Bu ülkeye eğer birinin bir kastı varsa Türkiye düşmanlığı yapıyor ise önce ülkücüleri, Milliyetçi Hareket Partilileri ve Türk milliyetçilerini halletmesi lazım. Onlara bir şey olmadan bu ülkeye kimse bir şey yapamaz. 44 gün evvel de böyle olmuştur, 44 yıl sonra da Allah'ın izniyle olacak. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ayrıca Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin hayatını kaybeden ülkücüleri unutmadığını da sözlerine ekledi. Devlet Bahçeli’nin kendi parasını vererek arsasını alarak Ülkücü Şehitler Anıtı yapılmasını sağladığı gibi Taş Medreseliler Hatıra Ormanı’nı da kurduğunu ifade eden Yaşar Yıldırım arkadaşlarını bir an olsun unutmadıklarına vurgu yaptı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER